Hilversum / Almere, 5 juni 2020 - nummer 7

Beste medewerker van Tomingroep,

In deze brief lees je de laatste nieuwtjes in verband met corona. Laat de brief ook thuis lezen, als je dat wil! 

Nog niet iedereen aan het werk
Steeds meer collega’s kunnen gelukkig weer aan het werk. Eerst bleef ongeveer 60% thuis, nu is dat nog zo’n 25%. De collega’s die (nog) thuis zijn, hebben daar een goede reden voor. Bijvoorbeeld een kwetsbare gezondheid. Of omdat er nog geen vervoer is. Ook medewerkers die hun werk vanuit huis kunnen doen, werken nog zoveel mogelijk vanuit huis. In de vorige brief hebben we precies verteld wanneer je thuis mag of moet blijven. Dus als je wil, lees dat dan nog even na (zie website of intranet).

Opvang kinderen in eigen tijd
De basis-scholen gaan weer open. Daarom eindigt vanaf 15 juni de regel dat je bijzonder verlof krijgt als dat nodig is voor de opvang van je kinderen. Als je vanaf 15 juni vrij neemt om je kinderen op te vangen, dan moet je daar (zorg)verlof voor opnemen. Je kunt per jaar maximaal 2 x het aantal uur dat je per week werkt opnemen als zorgverlof. Zorgverlof wordt voor (minstens) 70% doorbetaald.

Reizen met openbaar vervoer
Als je met het openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro) reist, moet je een mondkapje op. Voor de heenweg en de terugweg heb telkens een schoon mondkapje nodig. Als het voor jou een probleem is om zelf voor mondkapjes te zorgen, vertel dat dan aan je leidinggevende. Dan gaan we je daarbij helpen.

Tomin-vervoer
Voor ons eigen vervoer houden we ons aan de regels. Dat betekent in de meeste gevallen dat er maximaal twee personen in een voertuig mogen. Dat leidt hier en daar tot knelpunten, maar de gezondheid van de medewerkers gaat voor!

Je kunt je laten testen
Als je klachten hebt die te maken kunnen hebben met corona, kun je je gratis laten testen. Je moet dan 0800-1202 bellen om een afspraak te maken. Je hoort dan waar en hoe laat je terecht kunt. Totdat je bent getest en de uitslag hebt, moet je in elk geval thuisblijven. Als de uitslag is dat je corona hebt, laat dat dan zo snel mogelijk weten aan je leidinggevende.

Vragen of contact?
Heb je vragen over corona of wil je met iemand praten, stuur dan een mailtje aan: corona@tomingroep.nl. Je krijgt antwoord via de mail of Sonja van bedrijfs-maatschappelijk werk of iemand van P&O belt je op.

Voor alle collega’s, thuis of op het werk, die met elkaar in contact willen blijven, hebben we een speciale facebookgroep gemaakt. Ga naar https://www.facebook.com/groups/thuismettomin/ en meld je aan!

Ik wens iedereen sterkte met alles en gezondheid!

Ivo Korte,
Algemeen Directeur.

Terug naar overzicht