Bedrijfskleding van Tomin Groen krijgt een nieuw leven

Duurzaamheid staat bij Tomingroep hoog in het vaandel. Zo rijden we in elektrische bedrijfswagens en bestrijden we onkruid op een ecologische manier. Ons dak ligt vol met zonnepanelen en een van onze panden verwarmen we met een duurzame houtkachel. Daarnaast recyclen we tegenwoordig de bedrijfskleding van Tomin Groen.

“Per jaar wordt er een hoop kleding weggedaan. Dat daar niks mee gebeurde vond ik zonde. Ik onderzocht wat er mogelijk was en ontdekte op de website van onze bedrijfskleding leverancier dat zij kleding recyclen. Dat is nu een jaar geleden,” vertelt Mark Leurs, voorman bij Tomin Groen. Heigo verwerkt de gedragen kleding tot grondstoffen voor de productie van nieuwe producten, waaronder bloembakken. Door de verwerking van gebruikte kleding heeft Heigo in 2019 meer dan 147.000 kg/CO2 bespaard.

IMG_4979 online.jpgVoor een kleine bijdrage komt Heigo de kleding bij Tomin Groen ophalen, dat hebben we er natuurlijk graag voor over. In de loods van Tomin Groen staat een grote doos. Wanneer bedrijfskleding oud en versleten is wordt het hierin verzameld. Kleding gaat de doos in zodra het niet meer voldoet aan de norm van veiligheid of niet meer op de werkvloer toonbaar zijn voor de uitstraling van het bedrijf. Nieuwe bedrijfskleding wordt voor de medewerker besteld, maar wordt pas overhandigd wanneer oude kleding is ingeleverd. Zo krijgt bedrijfskleding van Tomin Groen een nieuw leven.

Terug naar overzicht