Bedrijfsplan Tomingroep: arbeidsontwikkeling staat centraal

Het bedrijfsplan van Tomingroep voor de jaren 2022 – 2026 is klaar. Het is op 27 oktober goedgekeurd door het Algemeen Bestuur. Dit zijn de wethouders Werk & Inkomen van de gemeenten waar Tomingroep voor werkt.

Het nieuwe bedrijfsplan houdt in dat Tomingroep zich meer gaat richten op het ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vanaf het nieuwe jaar gaan de gemeenten mensen doorsturen die zich bij ons gaan ontwikkelen in een werkleertraject. Bij sommige mensen gaat dat snel, die kunnen als het goed is na ongeveer een half jaar door naar een andere werkgever. Andere mensen hebben meer tijd nodig. Zij kunnen maximaal drie jaar bij Tomingroep werken in een dienstverband. Het streven is dat ze daarna bij een andere werkgever aan de slag gaan. Alleen als ze echt zijn aangewezen op een plek bij Tomingroep, komen ze bij ons in vaste dienst.

Best passende plek voor iedereen
De bedoeling is dat alle medewerkers op de best passende plek komen, waar ze het meeste uit zichzelf kunnen halen. Niet alleen de medewerkers die nieuw instromen, maar ook de huidige medewerkers van Tomingroep. We kijken goed wie zich nog verder kan ontwikkelen. Wie kan en wil, gaat  via Tomingroep Detachering bij een andere werkgever aan de slag.

Reinold-portret.jpegWerk moet ook leuk zijn
Tomingroep heeft dus werk nodig waarin mensen zich goed kunnen ontwikkelen. Daarom willen we graag veel variatie kunnen bieden. Een flink deel van ons werk komt van de gemeenten. Dat is voornamelijk groenwerk, maar wellicht kunnen we ook ander werk voor de gemeenten gaan doen. Daarover gaan we met de gemeenten in gesprek. Het belangrijkste doel is dat de mensen zich kunnen ontwikkelen en dat het werk leuk en passend is.

Leidinggevenden hebben belangrijke rol
De leidinggevenden krijgen een belangrijke rol in de arbeidsontwikkeling. Ze moeten met hun medewerkers in gesprek over hun ontwikkeling. En ze moeten zorgen dat er mensen kunnen doorstromen naar ander werk (binnen of buiten Tomingroep), zodat er weer nieuwe mensen kunnen instromen. Daarbij worden ze ondersteund door hun collega’s van de afdelingen Arbeidsontwikkeling en Personeelszaken. Ook krijgen ze trainingen en maken ze een ontwikkelplan voor zichzelf. Ieder mens heeft een talent en bij Tomingroep wordt iedereen uitgedaagd om dat zo goed mogelijk te ontwikkelen en in te zetten.

Tomin Detachering
Op de foto staat Reinold, gedetacheerd bij De Negen Linden in Loosdrecht: "Ik ben hier op de juiste plek beland. Alles klopt, dit is het beste wat me is overkomen."
Bent u benieuwd wat Tomin Detachering voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen graag.

Terug naar overzicht