Dag van de Schoonmaker

Handen_schoonmaak.jpgHet was op 15 juni de ‘Dag van de Schoonmaker’. Daar wilden we graag even bij stil staan. Bij Tomin Schoonmaak werken ongeveer 220 medewerkers, op 70 verschillende locaties. Allemaal collega’s die zich dagelijks inzetten voor schone werk- en leefomgevingen. Zij maken elke dag het verschil. Daarom verdienen ze vandaag een pluim.

De collega’s die werken bij Tomin Schoonmaak zijn mensen met een SW-status, een indicatie vanuit de Participatiewet of met een reguliere arbeidsovereenkomst. Een heel groot deel van deze collega’s werkt fulltime, iets wat in deze branche eigenlijk zeer ongebruikelijk is. Wij zijn blij dat we dit kunnen bieden aan onze collega’s.

Aan het begin van de corona pandemie werd de schoonmaakbranche al snel benoemd tot essentieel beroep. Ondanks alle bijkomende risico’s zijn onze collega’s hard door blijven werken op scholen, in gemeentehuizen, parkeergarages en de verschillende bedrijfslocaties van Tomingroep. Mede door hun inzet konden scholieren gewoon naar school en bleven openbare gebouwen toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zorgen onze collega’s er ook voor dat de bewoners van de Gooi en Vechtstreek in een schone omgeving terecht kunnen voor een coronatest of coronavaccinatie. Het schoonmaakwerk is al een zwaar vak, maar was de afgelopen tijd nog zwaarder door het continu werken met handschoenen, mondkapjes en hesjes. Onze collega’s hebben ontzettend hard gewerkt en daar zijn wij heel erg trots op.

MauriceElstrodt NC .jpgMaurice Elstrodt, manager Facilitair van Tomingroep, steekt zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken. “Ik heb heel veel respect voor alle schoonmakers die in deze moeilijke omstandigheden en met risico's voor de gezondheid gewoon hebben doorgezet en onze klanten tevreden hebben gehouden. Ik kijk er naar uit alle collega’s van Tomin Schoonmaak snel weer, zodra dat mag, persoonlijk te kunnen ontmoeten tijdens een van onze samenkomsten. Het zou geweldig zijn als ik dan iedereen persoonlijk met een echte handdruk kan bedanken voor de geweldige inzet in deze moeilijke periode,” aldus Elstrodt.

Terug naar overzicht