Rijden op de stint, een schone zaak

Onze collega’s van Almere Werkt! rijden sinds kort rond op stints. Ze worden gebruikt voor het verzamelen van zwerfvuil en maken het legen van prullenbakken gemakkelijker. Ludo is een van de collega’s die op de stint rijdt. In 2005 is hij aan de slag gegaan bij Tomin Groen, nu werkt hij bij stadsreiniging Almere Werkt! 

“Ik werk met veel plezier bij stadsreiniging. Als ik in het werkrooster word ingedeeld op de stint ben ik blij. De stint voegt echt wat toe aan mijn werk. Ik geniet ervan om door de stad te rijden”, vertelt Ludo.
Andere collega’s rijden met de stint rond om bijvoorbeeld het karton voor de deuren van de horeca weg te halen. Ludo leegt de prullenbakken. “Ik vind het prettig om mijn eigen route te kunnen bepalen. Dat kan helemaal op mijn eigen tempo, zolang ik maar aan het einde van de werkdag alle prullenbakken heb geleegd. Ik begin altijd met de hotspot-prullenbakken, dat zijn de prullenbakken op de drukste plekken in de stad. Die prullenbakken hebben de grootste kans om overvol te raken. Wat er die dag dan ook gebeurt, die kunnen niet meer overstromen.”

Ludo leegt alle prullenbakken in Almere Centrum, ook die in de openbare ondergrondse fietsenstallingen. Dat zijn 790 prullenbakken in totaal, waarvan 40 hotspot-prullenbakken. Hotspot-prullenbakken leegt hij soms wel twee keer per dag. Er passen ongeveer 25 vuilniszakken in de bak van de stint. Als die vol is dan rijdt hij terug naar het steunpunt om daar de vuilniszakken te droppen. “We zijn allemaal één team, samen zorgen we dat de stad schoon blijft. Als ik zie dat er ergens los afval staat dan neem ik dat altijd mee. Tenzij het te groot of te veel is, dan geef ik degene die daarover gaat een seintje. En als een prullenbak van buiten heel vies is dan geef ik mijn collega van de hogedrukspuit een seintje.” 

IMG_5509.JPGIMG_5519.JPG
 

Terug naar overzicht