Schoonmaakcontract: werk voor veertig mensen

Tomingroep, het sociaal werkbedrijf voor de regio Gooi en Vecht en Almere, gaat ook de komende jaren alle gemeentelijke panden in Hilversum, Huizen, Gooise Meren, Blaricum, Eemnes, Laren en Wijdemeren plus het regiokantoor Gooi en Vecht schoonhouden. Dat betekent dat de werkgelegenheid voor zo’n veertig mensen is gegarandeerd. De contracten hiervoor zijn op 20 november getekend tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Tomingroep.

De gemeenten in de regio zetten zich er gezamenlijk voor in dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk komen. Ze hebben gekozen voor Tomingroep, omdat dit bedrijf daarin gespecialiseerd is. De medewerkers worden intensief begeleid en krijgen volop de gelegenheid zich verder te ontwikkelen.

Een bijzonderheid is dat alle panden overdag, tijdens kantooruren, worden schoongemaakt. Voor de schoonmaakmedewerkers is dat prettig, omdat ze daardoor op ‘normale’ tijden en fulltime kunnen werken. Bovendien is er meer contact tussen de schoonmakers en de gebruikers van de panden, waardoor het gemakkelijker is om direct in te spelen op specifieke wensen en er meer wederzijds begrip en waardering ontstaat.  
Schoonmaakcontract regio - Tomin.JPG

Terug naar overzicht