Het motiveren van persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk aandachtspunt bij Tomingroep. We zien onze medewerkers graag op de voor hun best passende werkplek, zelfs al kan verandering best een beetje spannend zijn. Gelukkig hebben wij binnen de organisatie mooie voorbeelden van hoe mooi persoonlijke groei kan zijn. Dit jaar nomineren wij Sharon Sjouwerman voor de SBCM Topperverkiezing*. 

Sharon.jpgSharon werkt al heel lang bij Tomingroep, ze heeft onder andere op de afdelingen Verpakken en Metaal gewerkt. In 2015 heeft Sharon meegedaan aan de Special Olympics in Los Angeles en twee prachtige medailles gewonnen: ze won een zilveren medaille bij het tennis enkel en een bronzen bij het dubbel spel. In datzelfde jaar werd ze zelfs uitgeroepen tot ‘special sporter van het jaar’ van Hilversum. Een TOP prestatie!

Ook in haar werk presteert Sharon heel goed. Sinds april van dit jaar werkt zij fulltime gedetacheerd bij Sjouwerman Groente en Fruit, het bedrijf van haar vader. Ze werkt een aantal dagen op de markt, en ook in het magazijn en in de winkel zelf. Een uitdagende baan met variatie, die ze uitstekend uitvoert. Haar vader is aangenaam verrast over alles wat ze doet. "Het is een openbaring wat ze allemaal kan!”, vertelt hij trots. “Ze werkt heel zelfstandig en heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Ze is altijd heel vriendelijk en vrolijk en helpt graag klanten.”

Sharon is enorm gegroeid in haar persoonlijk functioneren. Ze heeft goed geleerd te herkennen waar haar eigen grenzen liggen en ook om dit kenbaar te maken aan de mensen om haar heen. Ze is heel leergierig en constant op zoek naar nieuwe dingen die ze wil en kan leren. Ze is gemotiveerd in haar werk en altijd bereid te helpen of wat langer door te gaan. Ze straalt; ze voelt zich prettig op haar werkplek en deze past heel goed bij haar. Zelfs haar begeleiders zien dat, ze gaat elke dag vrolijk naar haar werk en komt ook weer vrolijk thuis. Tomingroep is ontzettend trots op Sharon dat zij zich zo goed ontwikkeld heeft. En ze mag zeker ook heel erg trots op zichzelf zijn!

* Ieder jaar wordt door de SBCM, het Kenniscentrum en Arbeidsmarkt- & Opleidingfonds voor de sociale werkgelegenheid, een ‘Topperverkiezing’ georganiseerd. Toppers zijn doelgroepmedewerkers die met doorzettingsvermogen nieuwe dingen hebben geleerd, ook al was dit soms een beetje spannend of kostte dit de nodige moeite. Toppers kunnen andere collega’s en werkgevers inspireren te investeren in ontwikkeling. Werkgevers kunnen iemand uit hun bedrijf nomineren voor deze verkiezing, een jury selecteert uiteindelijk voor iedere regio een finalist.

 

Terug naar overzicht