Technologie helpt bij uitvoering van complexe assemblage werkzaamheden

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers staat bij ons voorop. We willen voor iedereen de best passende plek. Op onze vestiging in Almere kijken we of we medewerkers kunnen ontwikkelen met behulp van technologie. Deze pilot doen we samen met de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) en Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT). Het doel is inzicht krijgen of medewerkers met een cognitieve beperking relatief complexe assemblagewerkzaamheden kunnen uitvoeren met behulp van digitale instructies en in-line controles.

Hoe gaat dit in z’n werk?
De deelnemers krijgen een tablet als hulpmiddel. Op deze tablet staan digitale instructies (foto’s en tekst) en in-line controles. De digitale instructie geeft per stap aan welke handelingen uitgevoerd moeten worden. De medewerker krijgt hierbij alle onderdelen aangereikt op de werkplek. Zo kan hij zelfstandig een complex product samenstellen. Op de foto onderaan deze pagina ziet u een voorbeeld van zo'n instructie.

Dennis Overmars.jpgDennis Overmars, productie coördinator Industrie, is erg enthousiast: “Inclusieve technologie maakt het mogelijk voor onze medewerkers met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt om volwaardig deel te nemen aan een inclusieve samenleving. Dat kan bij ons in een beschutte situatie of op locatie bij onze klanten.”

Doorstromen
We helpen de medewerkers graag met het maken van een stap op de prestatieladder. Dat geeft hen de kans om door te stromen naar bijvoorbeeld de afdeling Montage of zelfs naar een werkplek bij een reguliere werkgever.

Wilt u meer weten? Lees dan hier het artikel van KIT over deze pilot. 
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag.

instructie.png

Terug naar overzicht