Tomin Toekomst Festival druk bezocht

IMG_3587-2.jpgRuim tweehonderd gasten hebben donderdag 14 juni deelgenomen aan het Tomin Toekomst Festival ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Tomingroep. Opdrachtgevers, leveranciers en vertegenwoordigers van gemeenten werden getrakteerd op een programma met sprekers, comedy, activiteiten, rondleidingen en natuurlijk hapjes en drankjes. Het festival vond plaats op het achterterrein en in de loods van de groenvoorziening, die daarvoor een totale metamorfose hadden ondergaan.
 
De bezoekers konden zelf de handen uit de mouwen steken in een bladblaasparcours, aan een inpaktafel, met graffiti verwijderen of driehoog ramen zemen met telescoopbewassing. Een speciale veiling van bijzondere objecten uit de Kringloperwinkels bracht € 1.500 op voor JINC, een organisatie die werkloosheid onder jongeren helpt voorkomen. De festival-sfeer werd compleet dankzij onder andere een haringkar met de nieuwe haring, de Tomin-foodtruck, een cocktailbar, een barbecue en een barrista.
 
De afgelopen 90 jaar heeft Tomingroep zich ontwikkeld tot een solide bedrijf met meer dan 1.500 medewerkers, waarvan zo’n 70% met een arbeidsbeperking. In zijn openingsspeech zei directeur Frank Oskamp dat hij de gemeenten dankbaar is dat ze het bedrijf de ruimte hebben gegeven om zich te ontwikkelen tot reguliere werkgever die voor veel werkgelegenheid zorgt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 
Tomingroep heeft twaalf vestigingen in de regio en doet o.a. groenvoorziening, catering, schoonmaak, vastgoedonderhoud, kringloopwinkels, metaalbewerking, (elektro)montage en verpakken.

Terug naar overzicht