Tomingroep blij met voortzetting samenwerking EO    

Een klant waar we al jarenlang met veel plezier voor werken is de Evangelische Omroep (EO). Zij werken vanuit een prachtig historisch pand midden in Hilversum, met daarbij een heel grote tuin met hagen, grasvelden en veel monumentale bomen. Een oase van rust midden in de drukte van de stad.

Duurzame samenwerking
De EO vindt duurzaamheid en groen heel belangrijk, net als wij. Zij stimuleert dit onder haar werknemers. Zo zijn er op het terrein verschillende moestuintjes waar het personeel in eigen tijd groente kan verbouwen. Daarnaast compenseert de EO jaarlijks haar volledige CO2-uitstoot door middel van het planten van bomen via een speciaal project. In het voorjaar van 2021 hebben de EO en Tomingroep hun relatie bezegeld door het tekenen van een mooi nieuw contract voor het onderhoud van het terrein, met de intentie om nog vele jaren samen te werken. In dit contract krijgen groen en duurzaamheid veel aandacht. Door inzet van elektrisch gereedschap wordt de geluidsoverlast en brandstofuitstoot voor werknemers van EO en de bewoners van de woonwijk beperkt. Zo zijn wij duurzaam én stil!

Lilian Kraaijeveld, Hoofd Facilitaire Dienst EO, vertelt: “We zijn erg blij met de continuering van de samenwerking met Tomingroep. Al jarenlang toont Tomingroep zich een betrouwbare, plezierige en deskundige partner als het gaat om duurzaam groenonderhoud op ons terrein. Het inzetten van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt past ook goed in onze visie. We beschouwen de Tomin-medewerkers eigenlijk een klein beetje als van onszelf, zo goed zorgen ze voor ons terrein.”

Bijenhotel
Als blibijenhotel en bord.jpgjk van de goede samenwerking heeft Tomingroep op het terrein van de EO een duurzaam groot bijenhotel geplaatst, gemaakt door Sterk.Brabant, een sociaal werkbedrijf in Brabant. In deze bijenhotels kunnen de wilde bijen en insecten goed schuilen, rustig nestelen en overwinteren. Naast het hotel komt er ook bijenlint. Dit is een strook met bij-vriendelijke wildbloemen en kruiden, zoals de gewone margriet, knoopkruid en wilde marjolein Zo hebben de bijen niet alleen een plek om te wonen maar krijgen ze ook voldoende voedsel. Uiteraard wordt ook deze bloemenstrook door de medewerkers van Tomin Groen ecologisch beheerd. Dat bijen onmisbaar zijn voor het bestuiven van allerlei planten en bloemen weet gelukkig inmiddels bijna iedereen. Wij zijn er trots op dat wij zo een klein steentje kunnen bijdragen aan het behoud van de natuur.

Terug naar overzicht