Tomingroep monteert onderdelen nieuwe Stint

Bij onze afdeling Montage zijn de collega’s hard aan het werk met een grote order van Stint Urban Mobility, het bedrijf dat de Stint voertuigen maakt. Sinds kort mag de Stint de weg weer op. Het nieuwe model, de BSO-bus, lijkt op de oude Stint, maar vrijwel alles is anders. De wielen, de remmen, de stang tussen de benen van de bestuurder, de zogenoemde driver support; ze zijn allemaal aangepast. Dit nieuwe model voldoet aan alle eisen van de wet.

CM2A0270.jpgVerschillende werkzaamheden
De opdracht voor deelmontage voor de nieuwe Stint kwam bij Tomingroep terecht via opdrachtgever Drenth. In de fabriekshallen van Tomingroep in Hilversum en Almere worden ongeveer 25 verschillende onderdelen gemonteerd die worden gebruikt voor de BSO-bus. Zo werken onze collega’s aan het stuur, de bumper, de motor en de electrobox. Door de montage van deze onderdelen uit te besteden, is de eindassemblage in Nijkerk een stuk efficiënter en daardoor productiever. Voor de medewerkers van Tomingroep is dit een mooie uitdaging. Het werk omvat verschillende soorten montage-werkzaamheden, de een gecompliceerder dan de ander. Alle onderdelen worden uitvoerig getest voordat ze terugkeren naar Nijkerk voor de verdere assemblage.

Mooie samenwerking
Lorenzo Verrips, projectmanager bij Stint Urban Mobility, is blij met de samenwerking met Tomingroep: “We hebben een heel fijne samenwerking met een goede open communicatie. Iedereen weet dat de lat hoogt ligt qua kwaliteit en veiligheid.”   

CM2A0310.jpgConstante stroom werkzaamheden
Tijdens de zomer was het voor Stint Urban Mobility topdrukte, en dus ook bij Tomingroep. Er moesten in de zomervakantie zoveel mogelijk bestellingen afgeleverd worden aan klanten. Ook na deze grote drukte blijft er een constante stroom van werkzaamheden voor Tomingroep. Daar zijn wij uiteraard blij mee, want zo kunnen wij onze collega’s aan het werk houden. En zij kunnen zich blijven ontwikkelen op het gebied van montage. 

Terug naar overzicht