Tomingroep op de radio!

Zaterdag 23 april was Tomingroep een van de hoofdrolspelers inargos-radio1 een radio-uitzending van Argos (VPRO en Human). In deze uitzending wordt duidelijk uiteengezet hoe de sociale werkvoorziening er momenteel voor staat. De meeste sociaal ontwikkelbedrijven lijden verlies. Sinds de invoering van de Participatiewet zijn de budgetten omlaag gegaan, terwijl de terwijl de tijd, aandacht en energie die het kost om de doelgroep aan het werk te helpen, niet minder zijn geworden. Veel gemeenten vullen de tekorten nu nog aan, maar de vraag dringt zich op: hoe houdbaar is dat op lange termijn? En wat is de impact op de mensen die, vanwege psychische problemen, schulden of verslaving, behoefte hebben aan beschut werk? 

In de uitzending vertelt algemeen directeur Ivo Korte over de situatie bij Tomingroep. Daarnaast komen Gert en Owen aan het woord, die vanuit Tomingroep gedetacheerd werken bij Sight Landscaping. En ten slotte vertelt detacheringsconsulent Harry Leijenhorst wat hij zoal meemaakt met de mensen die hij begeleidt.

In de uitzending komen ook andere mensen aan het woord. Onder andere Robert Capel, adviseur en onderzoeker in de sociale zekerheid, de wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Groningen en een leidinggevende van sociaal werkbedrijf IBN. De uitzending is zeker de moeite waard om terug te luisteren. Dat kan via https://bit.ly/3ERKrDK. Het item start bij minuut 5.10.

Op de foto: programmamaakster Remy in gesprek met Gert.

Terug naar overzicht