Veel verschillende nationaliteiten, één grote gezamenlijke toekomstwens

Een baan! In maart van dit jaar begonnen 16 mensen met het traject Taal Werk Toekomst van de gemeente Huizen, een WerkRoute-traject dat toeleidt naar werk. Uiteraard is het spreken van de Nederlandse taal de basis, maar hoe ga je dan verder met het vinden van een baan in Nederland? Docenten Kitty en Carla van Danner & Danner hebben de groep intensief begeleid. Hoe zet je jezelf in je kracht? Wat zijn je talenten? Waar vind je werk? Hoe werkt het UWV? Waar vind je vacatures? Allemaal vragen die voor in Nederland opgegroeide mensen vanzelfsprekend zijn, maar in ieder land anders zijn. Tijdens een van de lessen werd een bezoek gebracht aan een uitzendbureau en ook het voeren van sollicitatiegesprekken kwam aan bod.

Trots zijn ze dan ook op het eerste certificaat Taal Werk Toekomst! Een tevreden groep die terugkijkt op een succesvolle leer-werkstage intern bij Tomingroep. Nu beheersen zij de Nederlandse taal voldoende om extern stage te gaan lopen. Tijdens het vervolg wordt er naast het uitbreiden van de arbeidsvaardigheden, gewerkt aan een portfolio en een ik-presentatie.

Hoe hun profiel er daarna uitziet? 

Doorzetter, recente werkervaring, enthousiast, leergierig en klaar voor een nieuwe kans! Kortom, de ideale medewerker. Bent u een werkgever in de regio en heeft u een vacature open staan of een stageplek beschikbaar, denk dan eens aan deze groep mensen.

Contact: WerkRoute, tel. 035-6711500

Terug naar overzicht