Tomingroep realiseert klimaatdoelen met bestek in Nieuwegein

Tomin Groen verzorgt in Nieuwegein de openbare ruimtes. In het contract met de gemeente is afgesproken dat de maaimachines van Tomin Groen lopen op duurzame brandstof. In 2019 hebben we hiermee maar liefst 55.242 kg CO2 gereduceerd.

Tomingroep en Den Hartog b.v. zijn een samenwerking aangegaan voor het leveren van CO2 Saving Diesel, een duurzame diesel die van plantaardige afval (biomassa) wordt gemaakt. Daardoor kan het product een grote CO2 uitstoot reductie realiseren. Deze biobrandstof is ook bekend als Hydrotreated Vegetable Oil (HVO).Alle maaimachines van Tomin Groen in Nieuwegein gebruiken deze diesel en zo dragen wij ons steentje bij aan het milieu. De reductie van 55.242 KG CO2 in 2019 is een prachtige prestatie, hiermee hebben we ons doel voor 2019 behaald. In 2020 hebben we inmiddels al ruim 21.000 kg CO2 gereduceerd, hiermee lopen we op schema.

Colin Murk, Sales Engineer bij Den Hartog kwam het certificaat persoonlijk brengen bij Tomingroep, in verband met het corona virus wel wat later dan gepland. “De CO2 Saving Diesel sluit aan bij onze visie om weg te gaan van fossiele brandstoffen. We zijn blij dat we met Tomingroep deze mooie samenwerking zijn aangegaan om zo de wereld een beetje mooier te maken.”

Waatze Broersma, regiomanager Tomin Groen, nam het certificaat met een grote glimlach aan: “Het mooie van deze diesel is dat hij in het bestaande wagenpark past, we hoeven geen nieuwe machines aan te schaffen. Het is een aanvulling op onze zonnepanelen en elektrische gereedschappen die we al gebruiken.”

CO2 reductie vertificaat uitreiking.jpg

Colin Murk (r) overhandigt het CO2 reductie certificaat aan Waatze Broersma.

Terug naar overzicht