De werkdag van Johan van Klinken

johan-230x230.jpgJohan werkt al ruim 10 jaar bij Tomingroep in de kantine in Hilversum. Vijf dagen per week is hij daar degene die de salades maakt voor de lunch. Hij
heeft het naar zijn zin in de keuken en wil graag
meer leren. ‘De pollepel is mijn kompas’, aldus Johan. 

09.30 uur
Elke werkdag begint voor Johan op hetzelfde tijdstip in de keuken in Hilversum. Zijn dag is dan overigens al lang begonnen, want hij staat zelf het liefste al rond 7.00 uur op. Als hij om 09.30 uur in de keuken is, kijkt hij op de planning wat er voor die dag moet worden gemaakt. Samen met zijn collega’s gaat hij dan aan de slag om te zorgen dat alles op tijd klaar is voor de lunch. Johan zorgt voor de salades, maar kan ook goed helpen bij het maken van bijvoorbeeld soep of stamppotten wanneer dat nodig is. Voor de meeste gerechten heeft hij geen recept meer nodig. ‘Koken is de kunst van combineren’, zegt hij zelf. 

12.00 uur
Het drukste moment van de dag is aangebroken. De meeste collega’s komen tussen 12.00 en 13.00 uur lunchen, dus dan moet al het eten klaar staan in de kantine. Johan staat meestal bij de saladebar om collega’s te helpen of uitleg te geven over de salades. Wanneer de meeste drukte voorbij is, dan gaat het team met zijn allen aan de slag om alles weer op te ruimen en schoon te maken. Natuurlijk lunchen ze zelf ook tussendoor. Johan vindt zelf de salade met bieten, kaas en appel het lekkerste. 

14.30 uur
De werkdag zit er weer op. Johan gaat op weg naar zijn huis in Bussum. Wanneer hij thuis is doet hij graag eerst even een kort dutje. Dan heeft hij weer genoeg energie om de rest van de dag andere dingen te doen die hij graag doet. 

In zijn vrije tijd doet Johan aan Pencak Silat, een hele moeilijke vechtsport. Daarnaast leest hij graag een boek of gaat hij schilderen of tekenen. Ondanks dat hij elke dag al in de keuken bij Tomingroep staat, vindt hij het helemaal niet erg om thuis ook te koken voor het avondeten. 

Benieuwd naar wat Johan en zijn collega's van Tomin Catering voor u kunnen betekenen? Bekijk het hier.

Terug naar overzicht