Duurzame zonnepanelen in Hilversum: een jaar later

Een jaar geleden zijn er op de productiehallen van Tomingroep in Hilversum 1726 zonnepanelen gelegd en daarmee hebben we het grootste zonnepanelendak van Hilversum. De zonnepanelen dragen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente en daar zijn we trots op.

De zonnepanelen leveren per jaar zo’n 509.000 kWh op, wat gelijk staat aan 43% van het energieverbruik van heel Tomingroep. Door bijna de helft aan energie op te wekken, is het niet alleen beter voor het milieu, maar bespaart het ook veel geld.

Hoe is het nu een jaar later? Voldoet het aan de verwachting en zijn er nog meer plannen op het gebied van duurzaamheid? Op het moment wekken de zonnepanelen zoveel energie op als verwacht. We lopen op schema volgens Michel, inkoper bij Tomingroep. Hij kan op elk moment van de dag zien wat er opgewekt wordt en wat het ons bespaart. Nu een jaar later hebben we ruim 181.000 kg CO2-uitstoot bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van ruim 5400 bomen!

zonnepanelen tomingroep hilversum.jpg

Michel gaf aan dat er meer plannen op de plank liggen om Tomingroep verder te verduurzamen, maar dat deze vanwege de huidige omstandigheden tijdelijk on hold staan. Zo zijn er ideeën om op het pand in Almere ook zonnepanelen te plaatsen en hebben we de ambitie om Tomingroep volledig gasvrij te laten draaien. Daarnaast willen we ook binnen in de panden verder verduurzamen. Duurzaamheid blijft belangrijker worden voor Tomingroep en we hopen de plannen dan ook snel verder op te kunnen pakken.

Terug naar overzicht