Het groene seizoen is vroeg van start gegaan


IMG_0494.jpgDit jaar is er geen sprake van een strenge winter. Voor de meeste mensen erg prettig, want dat scheelt weer stoken en betekent meer groen in het straatbeeld. Voor Tomin Groen en SBS betekent dat wel even schakelen. Normaal gesproken rijden er rond deze tijd nog strooiwagens rond om de wegen zoveel mogelijk gladvrij te houden. Dat is dit jaar amper nodig geweest. Daarnaast is het snoeiwerk dat gedurende de winter bijgehouden wordt, ook al klaar. Er is dit jaar geen winterstop ingelast door sneeuwval, dus onze collega’s zijn eerder gestart met snoeiwerk dan gepland en hebben de hele winter door kunnen werken.

Gevolgen zachte winter
De zachte winter zorgt voor opmerkelijke werkzaamheden deze periode. Zo zijn de eerste collega’s in half februari al aan het maaien geweest, omdat het gras zo snel groeide. “Dit is een uitzonderlijke situatie die ik in mijn twaalf jaar in het groen nog niet eerder heb meegemaakt.” Aldus Jos de Ruiter, projectleider SBS. Naast het maaien van het gras houden onze collega’s zich ook bezig met het bestrijden van onkruid. Aangezien planten en bloemen al in bloei staan, betekent dit dat het onkruid ook groeit.  Op zowel de verharde wegen als in de beplantingsvakken bestrijden onze collega’s het onkruid. Hier is dus meer mankracht voor nodig dan normaal gesproken. Daarnaast verwachten ze de processierupsen ook eerder te bestrijden, aangezien we daar dit jaar ook eerder last van zullen hebben.

Al met al hebben onze collega’s hun handen vol aan het onderhouden van het groen de komende tijd. Maar die uitdaging pakken onze collega’s met beide handen aan! Op de hoogte blijven van Tomingroep? Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Terug naar overzicht