Tomingroep bezegelt partnerschap met JINC

Sinds 13-05-2019 is Tomingroep trotse partner van JINC. Met dit partnerschap willen JINC en Tomingroep laten zien hoe belangrijk een goede start op de arbeidsmarkt is voor ál het talent van morgen. Tomingroep gelooft in een preventieve aanpak. Wanneer je jongeren al vroeg een toekomstperspectief biedt, heeft dat een gunstig effect op de keuzes die zij maken. Zo proberen we te voorkomen dat leerlingen met een sociaaleconomische achterstand het later moeilijk krijgen bij het vinden van een baan. JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdient. Samen met bedrijven en scholen geeft JINC die kinderen een betere toekomst. 
 
Een eerlijke kans voor de toekomst
In Nederland leven ruim een half miljoen kinderen in sociaaleconomische achterstand. Vaak groeien zij op in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Talent hebben deze kinderen zonder uitzondering, maar voor een eerlijke kans op de arbeidsmarkt zijn ook vaardigheden en rolmodellen nodig. Daniël Roos, directeur JINC: “De projecten van JINC zijn bedoeld om kinderen kennis te laten maken met een omgeving die voor hen van huis uit niet vanzelfsprekend is. Ieder kind verdient een eerlijke kans voor de toekomst. Daarom leren wij ze wat er te koop is op de arbeidsmarkt en welke vaardigheden je daarvoor nodig hebt. Het best werkt te ervaren hoe het werkt.’’
 
Tomingroep &  JINC 
Tomingroep draagt financieel bij aan de JINC projecten en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat vreemde ogen dwingen en dat de expertise van professionals jongeren inspireert. Tegelijkertijd inspireren de jongeren Tomingroep. De frisse blik die jongeren hebben en de vele vragen die zij stellen, stimuleren Tomingroep om kritisch naar bedrijfsprocessen te kijken. Dat sluit aan bij de bedrijfsstrategie continu verbeteren. 

Terug naar overzicht