De Kringloper: al 25 jaar geliefd in Almere!

Op 19 juni viert De Kringloper Almere haar 25-jarig jubileum aan de Zwenkgrasstraat 4. De Kringloper, voorheen onder de naam “Het Goed,” heeft zich ontwikkeld tot een geliefde kringloopwinkel in de regio.

Terugkijkend op de afgelopen 25 jaar, komen er talloze mooie verhalen en anekdotes naar boven. Zo herinnert Lucia Rebel van De Kringloper zich de uitdagingen van de beginjaren: “Het was een enorme klus om ons immense nieuwbouwpand gevuld te krijgen. We kochten toen zelfs een restantpartij tweedehands meubels en later nog kerstartikelen van een failliet tuincentrum. Hiermee richtten we een fantastische Kerstafdeling in. Maar uiteindelijk was altijd het doel om met kringloopgoederen te werken.”

Voor de tweede etage van de winkel is lange tijd gezocht naar een goede mix van artikelen om mensen ook naar boven te lokken. In 2010 opende De Kringloper hier een restaurant, naast de boekenhoek, dat sindsdien klanten trekt met de geur van versgebakken gevulde koeken en koffie.

De locatie aan de Zwenkgrasstraat werd strategisch gekozen, naast het recyclingperron, zodat onbruikbare spullen snel afgevoerd konden worden. Het recyclingperron is inmiddels verplaatst naar de Vlotbrugweg, waar De Kringloper deelneemt aan een pilot om herbruikbare spullen uit het restafval van inwoners te sorteren.

De Kringloper is onderdeel van Tomingroep, het sociale werk-leerbedrijf van Almere en 7 andere gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. Hier krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken in een zo gewoon mogelijke werkomgeving. Het doel is om hen klaar te stomen voor een reguliere, betaalde baan die leuk, veilig, passend en zinvol is.

Lucia vertelt trots: “In deze kwart eeuw hebben we een eigen stijl neergezet waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van onze medewerkers. Al onze spullen zijn schoon en heel, en onze medewerkers worden getraind in klantvriendelijkheid en het omgaan met ingewikkelde situaties.”

Wat in die 25 jaar niet is veranderd, is het team van enthousiaste mensen dat deze winkel runt. Hun grootste kracht ligt in wederzijds respect en de bereidheid om elkaar te helpen waar nodig.

Om deze mijlpaal te vieren, organiseert De Kringloper op woensdag 19 juni diverse feestelijke activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van een zomermarkt, rondleidingen en heerlijke gerechten in het restaurant. Kom langs aan de Zwenkgrasstraat 4, 1313 LA Almere.

Vergelijkbare berichten