Hilversum / Almere, 13 januari 2021 - nummer 14

Beste collega van Tomingroep,

Dinsdag gaven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie over corona. Het aantal besmettingen is nog steeds te groot en Nederland blijft nog 3 weken langer “dicht”. We móeten nog beter het contact tussen personen verminderen. Zeker nu een nieuwe variant van het corona-virus dreigt: de zeer besmettelijke Britse variant.

In deze brief lees je wat dit voor jou als medewerker van Tomingroep betekent. Laat de brief ook thuis lezen, als je dat wilt. 

Houd je aan alle basisregels
Om het contact tussen personen te verminderen is het heel belangrijk dat je je aan alle regels houdt. Bij Tomingroep én thuis. We zetten ze nog een keer op een rijtje:
·         Blijf thuis als je klachten hebt die op corona kunnen wijzen en laat je testen. Neem dan ook contact op met je leidinggevende.
·         Houd echt 1,5 meter afstand van anderen. Ook als je thuis bezoek krijgt of ergens op bezoek bent.
·         Blijf weg van drukke plekken. Ga weg als het te druk is.
·         Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
·         Draag een mondkapje in het openbaar vervoer én in het vervoer van Tomingroep.
·         Draag een mondkapje in alle gemeenschappelijke ruimtes van Tomingroep.
·         Draag je mondkapje zoals het hoort, over mond én neus.
·         Werk (nog meer) thuis, tenzij dit echt niet anders kan.
·         Vergaderingen en bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk online plaats.

Blijf altijd thuis in de volgende situaties
Het is heel erg belangrijk dat je thuisblijft in de volgende situaties:
1)    Als je klachten hebt. Blijf thuis tot je klachten over zijn.
2)    Als je een afspraak hebt gemaakt om je te laten testen. Blijf thuis tot het moment van de test.
3)    Als je wacht op de uitslag van de test. Blijf thuis tot je de uitslag hebt ontvangen.
4)    Als je positief bent getest. Blijf thuis als je corona hebt.
Te veel mensen gaan in deze situaties nog op pad, om de hond uit te laten of om een boodschap te doen. Dat is niet de bedoeling. Vraag om hulp. Bij familie, vrienden of buren. En ook bij je collega’s van Tomingroep. Er is altijd iemand die je kan helpen.

Uren boeken
Om goed inzicht te krijgen wat de coronacrisis betekent voor Tomingroep, is het belangrijk dat iedereen de gewerkte en niet-gewerkte uren goed registreert. Zie hiervoor het document “uren boeken” op intranet of vraag je leidinggevende.

Vaccineren
Inmiddels worden er in Nederland al mensen gevaccineerd tegen corona. Ook jij zult hiervoor t.z.t. een uitnodiging ontvangen. Wij als Tomingroep stimuleren dit. Voor je eigen veiligheid en die van een ander.

Handhaven
Het is voor iedereen belangrijk dat we ons allemaal aan de regels houden. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat we veilig kunnen blijven werken. Wanneer je je niet aan de afspraken houdt, kun je daarop aangesproken worden. Mocht je je hierna nog steeds niet aan de afspraken houden, dan zullen er sancties gaan gelden zoals een dag onbetaald verlof. Dat is niet leuk, maar als het nodig is voor de veiligheid van onze medewerkers, dan moeten we dat doen.

Steffie.nl
Heb je nog vragen over het virus of over de vaccins? Of is het niet allemaal duidelijk? Kijk dan eens op steffie.nl. Daar staat alles over corona en het vaccineren in begrijpelijke taal.

Vragen of contact?
Heb je vragen of wil je contact, stel deze dan aan je leidinggevende of stuur een mailtje aan: corona@tomingroep.nl. Je krijgt antwoord via de mail of Sonja van bedrijfsmaatschappelijk werk of iemand van P&O belt je op. Voor alle collega’s, thuis of op het werk, die met elkaar in contact willen blijven, hebben we een speciale facebookgroep gemaakt. Ga naar www.facebook.com/groups/thuismettomin/ en meld je aan!

Ten slotte
We vragen jullie om je ook buiten Tomingroep aan de regels te houden, zo voorkomen we dat er toch medewerkers of andere mensen ziek worden. Samen zorgen we dat het aantal besmettingen bij Tomingroep zo laag mogelijk blijft. Fijn dat ook jij daaraan meewerkt!

Ivo Korte,
Algemeen Directeur​​​​​​

Terug naar overzicht