Hilversum / Almere, 18 maart 2021 – Corona update nummer 15

Beste collega van Tomingroep,

Corona is inmiddels een jaar lang in Nederland. We zitten nog steeds in de lockdown en de besmettingen gaan nog niet genoeg omlaag. Iedereen is moe van corona en alle regels en beperkingen die gelden. Toch is er hoop, want er zijn inmiddels al bijna 2 miljoen Nederlanders gevaccineerd. We moeten allemaal nog even goed volhouden.

In deze brief lees je wat er nu bij Tomingroep geldt wat betreft corona. Laat de brief ook thuis lezen, als je dat wilt. 

Houd je – nog steeds! - aan alle basisregels

De meeste mensen die nu corona krijgen zijn dan met de Britse variant besmet. De Britse variant is besmettelijker dan waar we eerder mee te maken hadden. Nu moeten we nóg meer oppassen om niet besmet te raken.

Om het contact tussen personen te verminderen is het dus heel belangrijk dat je je aan alle regels houdt. Bij Tomingroep én thuis. We zetten ze nog een keer op een rijtje:

·         Blijf thuis als je klachten hebt die op corona kunnen wijzen en laat je testen. Neem contact op met je leidinggevende.

·         Houd 1,5 meter afstand van anderen. Ook als je thuis bezoek krijgt of ergens op bezoek bent.

·         Blijf weg van drukke plekken. Ga weg als het te druk is.

·         Was vaak je handen, hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

·         Draag een mondkapje in het openbaar vervoer én in het vervoer van Tomingroep.

·         Draag een mondkapje in alle gemeenschappelijke ruimtes van Tomingroep.

·         Draag je mondkapje zoals het hoort, over mond én neus.

·         Werk thuis, tenzij dit echt niet anders kan.

·         Vergaderingen en bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk online plaats.

 

Blijf altijd thuis in de volgende situaties

Het is heel erg belangrijk dat je thuisblijft in de volgende situaties:

1)    Als je klachten hebt die op corona kunnen wijzen. Laat je testen.

2)    Als je een afspraak hebt gemaakt om je te laten testen. Blijf thuis tot het moment van de test.

3)    Als je wacht op de uitslag van de test. Blijf thuis tot je de uitslag hebt ontvangen.

4)    Als je positief bent getest. De GGD zal je vertellen hoe lang jij thuis moet blijven, dat hangt af van de klachten die je hebt.

 

Als je je niet wilt laten testen

Als je klachten hebt, of je bent in nauw contact geweest met iemand die besmet is, is het belangrijk om thuis te blijven en je te laten testen. Als je je niet wilt laten testen blijf je alsnog thuis. Je moet dan in totaal 10 dagen thuis blijven. Tomingroep neemt 5 dagen voor zijn rekening, de andere 5 dagen zijn je eigen verlof. Als je na 10 dagen geen klachten hebt, ga je weer gewoon naar je werk. Als je wel klachten hebt, dan meld je je ziek bij je leidinggevende. Volg hiervoor het normale ziekmelding proces.

 

Vaccineren

Inmiddels zijn er in Nederland al veel mensen gevaccineerd tegen corona. Ook jij zult hiervoor t.z.t. een uitnodiging ontvangen. Je kunt – als het niet anders kan – je tijdens werktijd laten vaccineren. Net zoals je tijdens werktijd ook naar de dokter of tandarts mag. Bespreek dit met je leidinggevende.

 

Hou vol!

Het is voor iedereen belangrijk dat we ons allemaal aan de regels houden. Zelfs al hebben we er eigenlijk geen zin meer in. Toch is het belangrijk om vol te houden, voor je eigen veiligheid en die van een ander. Zorg dat je gezond blijft, eet gezond, maak een wandeling buiten, blijf fit. Vind je dit lastig? Vraag dan om hulp. Ook bij collega’s. Er is altijd wel iemand die je kan en wil helpen.

 

Wanneer is deze crisis voorbij en is er weer meer mogelijk?

Op dit moment is dat nog niet duidelijk. We blijven alle landelijke informatie en richtlijnen volgen en denken na over wat dat voor ons betekent. Zodra er weer meer mogelijk is laten we jullie dat weten.

 

Vragen of contact?

Heb je vragen of wil je contact, stel deze dan aan je leidinggevende of stuur een mailtje aan: corona@tomingroep.nl. Je krijgt antwoord via de mail of Sonja van bedrijfsmaatschappelijk werk of iemand van P&O belt je op. Voor alle collega’s, thuis of op het werk, die met elkaar in contact willen blijven, hebben we een speciale facebookgroep gemaakt. Ga naar www.facebook.com/groups/thuismettomin/ en meld je aan!

 

Ten slotte

We vragen jullie om je ook buiten Tomingroep aan de regels te houden, zo voorkomen we dat er toch medewerkers of andere mensen ziek worden. Samen zorgen we dat het aantal besmettingen bij Tomingroep zo laag mogelijk blijft. Fijn dat ook jij daaraan meewerkt! Hou vol!

 

Met vriendelijke groet aan jullie allemaal,

 

Ivo Korte,

Algemeen Directeur

Terug naar overzicht