Hilversum / Almere, 23 april 2020 - nummer 5

Beste medewerker van Tomingroep,

Met deze brief hou ik je op de hoogte van de situatie rond corona bij Tomingroep. Laat deze brief, als je wil, ook thuis lezen. 

Hou vol!
Dinsdagavond 21 april heeft de regering aangekondigd dat de meeste maatregelen voorlopig blijven gelden. Dat geldt dus ook voor Tomin. Het eerste wat ik daarom tegen iedereen wil zeggen is: Hou vol!

Gelukkig zie ik dat iedereen bij Tomingroep zijn best doet om zich aan de regels te houden. En complimenten aan iedereen dat het zo goed lukt. Toch nog eens, de belangrijkste regels zijn:
·         Was heel vaak en heel goed je handen met zeep
·         Hou 1,5 meter afstand
·         Hoest of nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
·         Blijf thuis en werk thuis als je thuis kunt werken, als je (milde) griepverschijnselen hebt, als jijzelf of een huisgenoot koorts heeft of als jijzelf of een huisgenoot een verhoogd medisch risico heeft.

De situatie bij Tomingroep
We zien dat de maatregelen bij Tomingroep goed werken. Toch gaat corona ook aan onze deur niet voorbij. Bij twee medewerkers is tot nu toe officieel corona vastgesteld. Zij zijn niet met elkaar in contact geweest en er zijn geen collega’s van hen besmet geraakt. Tot ons verdriet is een van deze twee medewerkers afgelopen weekend overleden. Ik wens iedereen die hem moet missen, heel veel sterkte. De andere medewerker is gelukkig aan de beterende hand.

We blijven heel goed opletten dat iedereen genoeg afstand kan houden. Ook als er meer collega’s willen komen werken. We zorgen op alle afdelingen dat dat veilig kan. We maken bijvoorbeeld schotten in de busjes, zodat er meer mensen in kunnen. Ook in de hallen van Verpakken, Metaal en Montage en op de overige afdelingen zorgen we dat iedereen veilig kan werken.

Wil je weer komen werken?
We zien steeds meer collega’s die weer aan het werk willen gaan. En dat is fijn. Let wel goed op de regels, want die gelden nog steeds! Je mag zelf 48 uur geen koorts of klachten meer hebben of je huisgenoot mag 48 uur geen koorts meer hebben. Breng jezelf en anderen niet in gevaar!

Als je weer komt werken, bel dan eerst met je leidinggevende. Voor je weer gaat beginnen, bespreken jullie dan samen welk werk je kunt gaan doen en waar je op moet letten.

Hou contact!
Voor alle collega’s, thuis of op het werk, die met elkaar in contact willen blijven, hebben we een speciale facebookgroep gemaakt. Ga naar https://www.facebook.com/groups/thuismettomin/ en meld je aan!

Omdat veel collega’s nog thuis zijn, sturen we de Tominfo deze keer naar de huisadressen. Daar zit ook een verrassing bij om zelf of met je kinderen lekker bezig te blijven.

Heb je vragen over corona of wil je met iemand praten, stuur dan een mailtje aan: corona@tomingroep.nl. Je krijgt antwoord via de mail of Sonja van bedrijfs maatschappelijk werk of iemand van P&O belt je op.

Ik wens iedereen sterkte met alles en vooral ook goede gezondheid!

Ivo Korte,

Algemeen Directeur.

Terug naar overzicht