Excenterpersen tot 160 ton

Voor het stansen van beschikt Tomin Metaal over 6 excenterpersen van 45 tot 90 ton, waarbij de productiemedewerker middels handmatig inleggen uw product conform specificatie bewerkt. Daarnaast hebben wij een automatische decoil lijn met 160-tons pers, geschikt voor de verwerking van uitgangsmateriaal met een breedte tot 500 mm en met een dikte van max. 2,9 mm.

De persen worden veelal ingezet voor het snijden, ponsen, embossen en buigen van producten zoals dunne plaat en metalen strips. Wij zijn vooral heel goed in het handmatig verwerken van grote aantallen.    

Automatische decoiler Sangiacomo.
 
Stanswerk is een specialisme van Tomin Metaal. Voor massaproductie wordt een 160 tons excenterpers met een decoilinrichting ingezet. Het maximumrolgewicht bedraagt 3000 kg, met een buitenomtrek van max 1400 mm en een binnendiameter van 504 mm.

Vanaf rol verwerken wij zowel halffabricaten als eindproducten. Het materiaal wordt afgerold en over de breedte gesneden, waaruit vervolgens uw producten worden gestanst: Hiervoor maken onze vakmensen gebruik van een volautomatische excenterpers van Sangiacomo, voorzien van transportbanden en aanvoersystemen (haspels, richtmachines en aanvoerapparatuur). Hiermee kunnen wij klanten een totaaloplossing te bieden. Deze mensmachinecombinatie stelt ons in staat om volgens klantspecificatie snel te produceren. De diktes die wij voor u kunnen verwerken gaan, afhankelijk van de materiaalsoort, van 0,4 mm tot 4 mm RVS, en van 0,5 tot 4 mm voor conventionele staalplaat.

Tomin Metaal werkt nauw samen met verschillende gereedschapsmakers. In samenspraak kunnen wij evt. de gereedschappen c.q. stempels voor u laten maken. Vanwege ons netwerk kunnen wij relatief snel klant specifieke stempels leveren. U zorgt voor een producttekening en wij doen de rest, zorgt voor de productie, regelt de verpakking en de logistieke afhandeling.

Technische gegevens Sangiacomo:
Type:                                         T180 R CE
Perskracht:                               160 ton (1600 kN)
Slaglengte verstelbaar:           15 – 220 mm
Ondertafel afmetingen:           1500x850 mm
Stoter afmetingen:                   850x660 mm
Inbouwhoogte stoter BDP:     660 mm
Aantal slagen per minuut:       50
Stoterverstelling:                     100 mm

Aanvoer en decoilinrichting:
Decoiler = max 3000 kg coil of 1400 mm diameter.
Aanvoer Plaatdikte = max 2,9 mm bij een max breedte van 500 mm.

Tomin Metaal is u graag van dienst met…

Tomin Metaal

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich hier inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Vul uw e-mailadres in en wij sturen zo spoedig mogelijk onze nieuwsbrief.