” Deze stap heeft me meer zelfvertrouwen gegeven”

Afgelopen jaar werkte David nog op de afdeling Verpakken in Hilversum. In september had hij met zijn leidinggevende Carla ‘het Goede Gesprek’. Zij vroeg hem wat hij nog graag zou willen in zijn werk. Dit zette hem aan het denken.

Mogelijkheden bekijken 

Hij had het best naar zijn zin bij Verpakken. Door deze vraag vroeg hij zich toch af: “Kan ik misschien meer, of wil ik iets anders proberen?” Dat wilde hij in ieder geval wel gaan onderzoeken en ontdekken. Hij voerde gesprekken met Arbeidsontwikkeling. Waarna hij aan Harry, consulent van Detachering, werd gekoppeld. Samen bekeken ze waar David goed in is en wat hij leuk vindt. “De heffer vind ik zo geweldig. Die heb ik een aantal keer gebruikt met pallets bij Verpakken. Met die dingen rijden en doen, daar word ik helemaal blij van.” Ook bleek dat een rustige werkplek met duidelijke taken belangrijk was voor David. Zo vonden ze uiteindelijk een mooie functie als magazijnwerker bij Boekenkraam.nl in Hilversum. 

Werken in mijn eigen ritme 

“Het is fijn precies te weten wat er van me verwacht wordt. Zo kan ik lekker mijn eigen ding doen. In mijn proefperiode kreeg ik heel veel informatie. Na alle uitleg mocht ik het zelf doen, dat vond ik spannend. In het begin moest ik best even wennen. De manier waarop ze hier werken was natuurlijk nieuw voor mij. Gelukkig gaat het steeds beter en als ik er niet uitkom, vraag ik om hulp. Intussen werk ik al steeds sneller, want ik heb mijn ritme gevonden.”

Werkzaamheden 

David houdt zich bezig met het verzamelen van boeken voor bestellingen. Hij krijgt een lijst met boeken en de bijpassende code van de plek waar het boek ligt. Deze boeken verzamelt hij totdat hij de lijst compleet heeft. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle boeken opgeruimd worden. Eerst moest hij de codes van de kasten uit zijn hoofd leren. Zijn leidinggevende Mark gaf hem een goede tip: “Om jezelf moed in te praten: het ligt er altijd! Want het ligt er ook altijd. Alleen soms zie je het even niet. Dan moet je gewoon even weglopen en later weer terugkomen.” David lacht: “Soms kon ik inderdaad een boek niet vinden. Dan omcirkelde ik het en zocht ik de rest van de lijst bij elkaar. Later kwam ik er dan op terug. In het begin had ik best wat cirkels op m’n lijst staan. Nu loop ik steeds vaker in een keer helemaal goed!” 

Groeien binnen Tomingroep

“Als je een wens hebt, waarom zou je niet je best doen deze te vervullen? Je kan deze gedachte altijd eens met je leidinggevende delen, als je denkt daar klaar voor te zijn. Ik ben in ieder geval blij dat ik die stap heb gezet en leer iedere dag bij. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat ik eerst een taak moet afronden, voordat ik met het volgende begin. Dat zorgt ervoor dat ik niet per ongeluk dingen vergeet. Ja, deze stap maken heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven.”

Benieuwd naar wat onze medewerkers voor jou kunnen betekenen? Neem eens een kijkje bij onze mogelijkheden.