“Het is een sterke wisselwerking, we begrijpen elkaar”

Bij Lamme textiel werken inmiddels een twintigtal SW-medewerkers en mensen uit de participatiewet. Ook werken er gemiddeld 10 Oekraïense uitzendkrachten via Tomingroep. “Het is een sterke wisselwerking, we begrijpen elkaar”, vertelt Manager Operations Mohamed Shouman over de samenwerking met Tomingroep.

“Zo’n twee jaar geleden zijn we met Tomingroep gaan samenwerken. Uit MVO-oogpunt, maar vooral ook omdat we zagen dat mensen die jarenlang veel te makkelijk in hoekje zijn gestopt juist veel kunnen brengen. Ze zijn zo positief, betrokken, enthousiast en dankbaar. We wilden hen als bedrijf reguliere werkplekken aan kunnen bieden. In een eerdere vestiging hadden wij deze ervaring al eens opgedaan, dat wilden we hier ook bereiken. Tomingroep deelde deze gedachte. En dat is belangrijk, want om dit goed te doen, echt duurzame plekken te creëren, vereist energie en inzet van beide partijen. Maar als je het goed begeleid, dan is het deze investering meer dan waard.

Verwachtingen

Het voortraject is cruciaal. Tomingroep doet aan hun kant alles om het doel te bereiken, ze denken mee vanuit jouw organisatie en behoeften. Ze begeleiden je in de verwachtingen en adviseren je over de feitelijke invulling van de projecten. Ook tijdens de opdracht blijven ze betrokken. Van het geven van rondleidingen aan potentiële medewerkers, tot het inwerken en de begeleiding. En waar nodig zelfs een vaste begeleider op locatie. Maar eerst moet je zelf realistisch kijken wat je intern nodig hebt. Waar is het zinvol mensen op in te zetten? Hoe vergroot je zelf de kans op slagen? Heb je ruimte voor de nodige aanpassingen? Bovenal moet je overtuigd zijn van het waarom”, benadrukt Mohammed.

Duurzame plaatsingen

“Deze samenwerking voegt meer toe dan extra handjes. Je krijgt er zeer enthousiaste betrokken collega’s bij. Uiteraard moet je in het begin wel investeren en zijn er soms wat aanpassingen nodig. Met de juiste begeleiding kunnen deze medewerkers op den duur ongeveer hetzelfde als de rest van het team en zijn ze 100% onderdeel van de Lamme-familie. We worden hierin goed ondersteund en begeleid door Tomingroep en zelf hebben we ook leidinggevenden met ervaring met werken met deze doelgroep. We weten hoe belangrijk het is functies afstemmen op de capaciteiten van een individuele medewerker. Daarom starten we altijd met werk dat echt iedereen kan, met minder machines en meer rust. Van daaruit gaan we langzaam aftasten wat mogelijk is en in overleg met Tomingroep laten we mensen voorzichtig rouleren. We hebben voldoende variatie in huis om een geschikte plek te kunnen vinden. Juist onze wisselwerking vergroot de kans op een duurzame plaatsing.

Efficiënt en vertrouwd

Het is als een goed huwelijk. We begrijpen elkaar. De manager van Tomingroep komt regelmatig bij ons langs en voert gesprekken met zowel teamleiders als medewerkers. Zo is de samenwerking steeds meer vertrouwd geworden en vooral ook efficiënter. We begonnen ooit met 1 kandidaat. Dit is inmiddels dus uitgebreid naar een heel team. En het grote voordeel is dat er veel constructies mogelijk zijn naast individuele detachering: zo kunnen we zelfs een beroep doen op het uitzendbureau van Tomingroep in de pieken. Tomingroep leert ons en onze organisatie steeds beter kennen, zo goed dat ze tegenwoordig zelf de rondleidingen kunnen geven”, sluit Shouman lachend af.

Over Lamme Textiel Lamme textiel is een internationale industriële wasserij voor de Aviaton en Hospitality branche. Met meer dan 180 jaar waservaring, een horecawasserij in Nederhorst den Berg en twee moderne wasserijen op Schiphol Airport en Frankfurt Airport voor de luchtvaart.

Benieuwd wat onze samenwerking jouw organisatie kan opleveren? Neem eens een kijkje bij onze mogelijkheden.