Collega’s Tomin Groen/SBS helpen mee met opknappen Van Riebeeckkwartier

poster 12_0.jpgVrijdag 13 en zaterdag 14 maart organiseert NLDoet weer veel leuke activiteiten, onder andere in het Van Riebeeckkwartier in Hilversum. Samen met de gemeente Hilversum (openbare ruimte) de stichting Vrienden van de Vijver, Versa Welzijn en UrbanFarming035 helpen onze collega’s van Tomin Groen en Stadsbeheerservice mee aan verschillende projecten. Het doel is om de buurt groener, gezelliger, gezonder én socialer te maken.

UPDATE: Deze NLDoet activiteit gaat gewoon door, aangezien er minder dan 100 personen aanwezig zullen zijn. Uiteraard is iedereen welkom, bedenk alleen zelf even van te voren of het slim is om te komen. Mensen met verkoudheidsklachten worden gevraagd om een andere keer te komen.

Broedplaatsen voor vogels
In de vijver in de buurt leven veel vogels die geen broedplaats hebben. Tijdens de NLDoet dagen werkt het team aan een groot drijvend eiland waar ze broedkorven en waterplanten plaatsen. Zo krijgen de vogels veilige broedplaatsen.

Riebeeckmoestuin
Onze collega’s helpen ook mee met het opknappen van de Riebeeckmoestuin. Zo maken ze compostbakken, planten zij een beukenhaag en knappen ze de kas en het tuinhuisje op. Verder assisteren zij bij regulier onderhoud van de moestuin. Hierna is de tuin weer mooi en klaar voor het nieuwe seizoen.

Help je mee?
Alle hulp is welkom, via onderstaande links kun je je aanmelden voor de verschillende klussen. Ervaar ook hoe het is om zelf in het groen te werken, onze collega’s staan open voor alle vragen die je hebt.

Aanmelden en informatie:
https://www.nldoet.nl/klus/plaatsen-van-broedkorven-buurtvijver (vrijdag)
https://www.nldoet.nl/klus/plaatsen-van-groot-broedeiland-en-broedkorven-de-riebeeckvijver (zaterdag)
https://www.nldoet.nl/klus/opknappen-en-klaarmaken-buurtmoestuin-de-riebeeck

Terug naar overzicht