De Kringlopers ontvangen graag nieuwe artikelen

Sinds half december zit Nederland weer op slot; het aantal corona besmettingen moet omlaag. Tijdens de eerste lockdown (vorig jaar voorjaar) leidde dat tot opruimwoede in heel Nederland. Kasten werden opgeruimd, zolders leeggehaald, schuren en garages opgeruimd, iedereen was er maar druk mee. Kringloopwinkels werden overspoeld met goederen die een goed tweede leven verdienden.

Is dat nu weer zo? We spraken hierover met Mariette Hoeve, manager De Kringloper Naarden en Renate Buitendijk, manager De Kringloper Weesp. Beide filialen zijn onderdeel van Tomingroep. In tegenstelling tot de overbelaste magazijnen in het voorjaar, zijn de winkels nu leeg. “Er is ruimte genoeg voor ‘nieuwe’ spullen, en onze inbreng is open, dus kom vooral langs”, zegt Mariette. En Renate beaamt dit.

De winkel in Naarden“Tomingroep biedt werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze kwetsbare groep mensen is structuur en een goede dag invulling heel belangrijk. Tijdens de lockdown zorgen we dat zij zoveel mogelijk kunnen blijven werken. De winkel is opgeruimd, goederen zijn gesorteerd, op sommige plekken is er zelfs geverfd”, vult Mariette verder aan. De winkel in Weesp is pas sinds juli 2020 open en wordt gretig bezocht door vaste en nieuwe klanten. Renate hoopt ook dat de winkel snel weer open kan: “Voor een grote groep mensen zijn wij best essentieel. We hopen dat we snel weer open mogen. Wij zijn er klaar voor!”

De winkel in WeespTomingroep heeft vier kringloopwinkels, in Almere, Hilversum, Naarden en Weesp. Kijk op dekringloper.nl voor de adressen en openingstijden voor de inbreng per filiaal.

Terug naar overzicht