De werkdag van... Fred Rugenbrink

Fred werkt bij Montage in Almere als procestechnicus. Officieel sinds ruim een jaar, maar eigenlijk al een stuk langer. Hij werkt vijf dagen per week en houdt zich bezig met het in kaart brengen, stroomlijnen en verbeteren van processen. 

Foto 27-11-2020 13 09 36.jpgVoor Fred is elke dag anders. Hij werkt volgens een planning, die hij zelf maakt, maar moet daar 9 van de 10 keer van afwijken. “Het geldt wordt op de vloer verdiend” zegt hij zelf, en daar ligt dus ook zijn prioriteit. Als de mensen daar een beroep op hem doen, staat hij klaar om in te springen. “Mijn hart ligt op de vloer, daar moet je het meeste zijn. Daar kan je zien waar de verbetering moet plaatsvinden. Onze specialisten zitten op de vloer en daar moet je naar luisteren” aldus Fred.

Dat betekent niet dat hij nooit achter zijn computer te vinden is. Tussendoor werkt hij op zijn kantoor aan al het administratieve werk, zo bij elkaar ongeveer één dag per week. Hij is dan druk met het schrijven van protocollen of het ontwerpen van een tekening. Ook is hij vaak bezig met het in kaart brengen van wensen van nieuwe klanten en dit uitwerken zodat collega’s daar weer mee verder kunnen. Fred maakt een raamwerk, zodat collega’s van andere afdelingen bijvoorbeeld een offerte kunnen opstellen.

Fred heeft het erg naar zijn zin bij Tomingroep. “Het is een oud bedrijf, maar ik heb gelukkig de kans gekregen om in te stappen toen we nog op de ‘oude’ manier werkten. Ik heb toen het hele proces naar de ‘nieuwe’ manier mogen meemaken en dat was erg prettig” vertelt Fred. Ook de visie en doelen van het bedrijf spreken hem aan. “Ik vind het belangrijk dat ik mijn kennis mag delen met de mensen om mij heen. En dat is heel erg in lijn met het doel van Tomingroep. Ik krijg daarin veel vrijheid en dat vind ik belangrijk”, aldus Fred.

Ondanks dat hij veel op zijn werk te vinden is, heeft hij ook tijd voor leuke dingen in zijn privéleven. Hij is graag bezig met sport, het liefst gewoon lekker thuis. Daarnaast gaat hij graag wandelen, vooral in het weekend. En dat doet hij niet zomaar, want hij is aan het trainen voor een belangrijkte tocht. In 2022 wil hij graag de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella lopen. Dit is een wandeling van bijna 600 kilometer vanaf zijn geplande startpunt Bilbao. Hij verwacht de route binnen 6 weken te kunnen wandelen, maar gaat zijn best doen om hem binnen 4 weken al te kunnen afronden. Gelukkig heeft hij tot die tijd nog wel aardig wat weekenden om te kunnen trainen.  

 

Benieuwd naar wat Fred en zijn collega's voor jou kunnnen betekenen? Ontdek hier wat er allemaal mogelijk is bij Tomin Metaal.

Terug naar overzicht