Bedrijfsleven biedt Tomin-medewerkers prachtige detacheringswerkplekken

Tomin-medewerkers die klaar zijn om zich verder te ontwikkelen op de arbeidsmarkt, krijgen de mogelijkheid om buiten Tomingroep een passende, betaalde baan te vinden in een zo gewoon mogelijke werkomgeving. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van individuele- en groepsdetachering. Een groot aantal van onze medewerkers werkt inmiddels succesvol gedetacheerd bij verschillende bedrijven in de regio. Zij doen daar werkzaamheden als orderpicken, montagewerk, groenonderhoud en schoonmaakwerkzaamheden.

In maart bezochten zo’n 40 staf- en leidinggevenden van Tomingroep detacheringsplekken van eigen medewerkers. Een groot aantal van onze medewerkers werkt gedetacheerd bij verschillende bedrijven in de regio. Zij doen daar werkzaamheden als order picken, montagewerk en schoonmaakwerkzaamheden.

Deze ‘tour’ was voor leidinggevenden van onze organisatie een unieke kans om te ontdekken bij wat voor soort bedrijven onze collega’s aan de slag zijn en wat je van een gemiddelde detacheringsplek mag verwachten. Dit helpt uiteindelijk om toekomstige detacheerders voorafgaand een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen wat zij qua werkplek kunnen verwachten.

De leidinggevenden startten met een bezoek aan het distributiecentrum van PostNL in Almere, waar een grote groep gedetacheerden en uitzendkrachten werkt. Daarna werden de deelnemers verdeeld over kleinere groepen en bezocht elke groep nog twee andere bedrijven. We bezochten Nike, Audion Packaging Machines, Bos Elektro B.V., Van Vliet Medical, Smurfit Kappa, Lamme Textile Management, Thal Thechnologies, Belgraver en het Nationaal Militair Museum. 

Gedetacheerde collega’s vertelden trots en blij over hun werkplek. Essentieel is natuurlijk ook de begeleiding vanuit een bedrijf, dat ze de kans krijgen om te leren en daardoor ook te groeien. “Bij Lamme Textiel staan ze er echt voor open om iedere medewerker te begeleiden naar een passende werkplek, waar hij/zij tot zijn recht komt en zich ook verder kan ontwikkelen”, vertelt Samiaa, leidinggevende bij Lamme Textiel. Een voorbeeld daarvan is collega Sandra die blij vertelt dat ze binnen Lamme op verschillende plekken heeft gezeten en zo heeft ontdekt wat ze wel en niet leuk vond qua werkzaamheden en nu heel blij is met haar nieuwe werkzaamheden. En ook collega Gert zit goed op zijn nieuwe werkplek en vertelt daar te blijven zitten tot zijn pensioen.

Leidinggevenden zagen met eigen ogen dat het de mensen zelfverzekerd en trots maakt dat ze onderdeel van een bedrijf zijn. Met hun werk leveren ze een belangrijke bijdrage in het bedrijfsproces en uiteindelijk de economie en maatschappij. Veel leidinggevenden waren positief verrast over de rust en structuur op de meeste werkplekken en constateerden dat het soms zelfs rustiger was dan op een werkplek binnen de bedrijfsonderdelen van Tomingroep.

De reacties waren zeer positief en de conclusie was dat deze tour zeer inspirerend en voor herhaling vatbaar is. Het zet aan tot verder denken in kansen en mogelijkheden voor meerdere medewerkers die zich verder en buiten Tomingroep willen ontwikkelen. Veel dank aan de deelnemende bedrijven voor de fijne samenwerking en de gastvrijheid!

Benieuwd naar wat onze medewerkers voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op met onze afdeling Detachering via detachering@tomingroep.nl.

IMG_7835-2.jpg

Terug naar overzicht