LeerWerkCentrum Groen geeft iedereen een kans

Het LeerWerkCentrum Groen van Tomingroep biedt iedereen die bij Tomin Groen komt werken de kans om een vak te leren en zichzelf te ontwikkelen. Het is dan ook de startplek voor nieuwe medewerkers en stagiaires. We praten hierover met Arjan Slokker, jobcoach bij Tomingroep. Hij is samen met de praktijkopleider en andere jobcoaches verantwoordelijk voor het LWC.

Het LWC is opgericht om iedereen een warm welkom en vooral een goede start te geven als ze bij Tomin Groen aan de slag gaan, immers ‘geen mens is hetzelfde’. Het ‘warme welkom’ geeft de medewerkers de kans om Tomin Groen te leren kennen, en biedt de begeleiders de kans om de nieuwe medewerker goed te leren kennen. Dat geeft wederzijds een gevoel van veiligheid en vertrouwen, een belangrijke voorwaarde om te kunnen ontwikkelen. Voor deze kennismaking wordt ook echt de tijd genomen, minimaal drie weken en een aantal gesprekken. En ondertussen leert de medewerker het groene vak. Hierbij wordt rekening gehouden met wat de medewerker kan en leuk vindt. Houdt hij of zij van machines? Of meer van planten? “Wat vind je leuk, wat past bij je en wie ben je? Het antwoord op deze vraag bepaalt hoe we verder gaan ontwikkelen. Want groen is niet alleen maar schoffelen!”, vertelt Arjan.

20201203_114246.jpgMet alle nieuwe medewerkers spreken we een proefperiode af. Bij de een is die periode langer dan bij de ander. Het is allemaal maatwerk en afhankelijk van de persoon. De proefperiode is wel minimaal één maand. En na drie weken kijken we hoe het gaat en hoe we verder gaan. Deze weken zijn nodig om in het werkritme te komen en te wennen. Soms is er meer tijd nodig of blijkt de medewerker beter op zijn of haar plek te zijn bij een andere afdeling bij Tomingroep, zoals bij De Kringloper of Facilitair. Dan zorgen de jobcoaches voor de overdracht en kan de collega vast een dagje meelopen om te zien hoe het er gaat. En als iemand niet weet wat hij of zij wil, dan is er ook nog de “stage carrousel”. Dat houdt in dat iemand een week lang bij elk bedrijfsonderdeel van Tomingroep stage loopt. Want: “je weet het pas echt zeker als je het werk hebt gedaan!”

Aan het einde van het traject heeft de medewerker verschillende mogelijkheden. Als werken in het groen goed bevalt dan kan hij of zij aan de slag bij de collega ‘s van Tomin Groen. Maar het is ook mogelijk om via Tomin Detachering gedetacheerd te worden bij een hovenier, groenaannemer, tuincentrum of ander groenbedrijf.

Het allerleukste aan zijn werk vindt Arjan het om te zien dat medewerkers zich ontwikkelen. Zodat ze uiteindelijk met veel plezier en trots op een passende plek aan het werk zijn. Dat is de kracht van het LeerWerkCentrum: de ontwikkeling van medewerkers naar de best passende plek.

Heeft u interesse? Zou u ook wel eens willen horen wat het LeerWerkCentrum voor u of een kandidaat kan betekenen? Neem dan vooral contact op met Arjan Slokker. U kunt hem bereiken op asl@tomingroep.nl of +31646163674. Arjan maakt graag kennis met u en helpt graag.

Terug naar overzicht