Nieuwe accountmanager voor Tomin Detachering

Rene-Arbon-wolken2.jpegSinds 16 september is René Arbon onderdeel van het team Detachering bij Tomingroep. Binnen zijn rol als accountmanager gaat hij zich focussen op het creëren van meer werkplekken bij bedrijven in de regio.

‘We proberen steeds meer te kijken naar de mogelijkheid om onze mensen buiten Tomingroep aan de slag te krijgen. We hebben binnen Tomingroep verschillende bedrijven waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. We gunnen deze mensen ook de mogelijkheid om uit te vliegen en aan de slag te gaan bij een regulier bedrijf’.

Arbon wil met bedrijven in gesprek gaan over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld participatiewetmedewerkers. ‘Wanneer bedrijven nadenken over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt het personeelsbeleid al snel overgeslagen. Hier liggen juist ook mooie kansen voor een bedrijf én onze medewerkers vanuit de participatiewet’.

Het zogeheten jobcarving kan hierin wellicht deuren openen. Hierbij wordt er gekeken naar de optie om een functie passend te maken voor een kandidaat, in plaats van andersom. ‘Ik wil graag met bedrijven kijken naar vacatures die moeilijk in te vullen lijken. Wanneer een medewerker niet helemaal geschikt lijkt voor een functie, kan je ook kijken naar het functieprofiel. Wellicht dat met wat kleine aanpassingen in de werkzaamheden, de vacature toch kan worden ingevuld. We zien dat er in de zorg- en horecasector nog steeds veel vacatures open blijven staan, ik denk dat we daar echt een verschil in kunnen gaan maken’.

De missie van Tomingroep blijft daarbij het uitgangspunt; zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk krijgen. ‘We hebben gemerkt dat veel van onze medewerkers ook graag op eigen benen willen staan. Een detachering bij een extern bedrijf kan goed bijdragen aan het gevoel van zelfstandigheid. ‘  

Terug naar overzicht