Ontwikkeling geeft David zelfvertrouwen

Ontwikkeling van onze mensen staat bij ons voorop. Een van de dingen die we daarvoor inzetten is het Goede Gesprek. Dan wordt onderzocht of iemand nog wel op de passende plek zit of inmiddels toe is aan de volgende stap. Afgelopen september concludeerde David samen met zijn leidinggevende dat hij wel een nieuwe uitdaging wilde aangaan.

 

Mogelijkheden bekijken

Onze afdelingen Arbeidsontwikkeling en Detachering gingen met hem in gesprek. Samen bekeken ze waar David goed in is en wat hij leuk vindt. “De heffer vind ik zo geweldig. Die heb ik een aantal keer gebruikt met pallets bij Verpakken. Met die dingen rijden en doen, daar word ik helemaal blij van.” Ook bleek dat een rustige werkplek met duidelijke taken belangrijk was.

Als tussenstap naar een vervolg heeft hij stagegelopen bij de Sligro. Zo kreeg hij de kans om te ontdekken of werken in een winkel en gestructureerd werken bij hem past. Fijn dat de Sligro in Hilversum hem de mogelijkheid van een korte werkervaring wilde bieden. Tijdens zijn stage kreeg David voldoende vertrouwen om nog een stap te maken. Een match werd gemaakt met de functie magazijnwerker bij de online boekengroothandel Boekgoed in Hilversum.

 

Ruimte krijgen om te groeien

David’s kwaliteit is heel gestructureerd werken en de functie die hij nu heeft vraagt dat ook van hem. Boekgoed geeft hem ook de ruimte om zich te ontwikkelen, met nodige aansturing en instructie. In het begin moest hij erg wennen aan zijn nieuwe werkzaamheden.

David houdt zich bezig met het verzamelen van boeken voor bestellingen. Hij krijgt een lijst met boeken en de bijpassende code van de plek waar het boek ligt. Deze boeken verzamelt hij totdat hij de lijst compleet heeft. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle boeken opgeruimd worden. 

 

Elke dag bijleren

Eerst moest hij de codes van de kasten uit zijn hoofd leren. Zijn leidinggevende Mark gaf hem een goede tip: “Om jezelf moed in te praten: het ligt er altijd! Want het ligt er ook altijd. Alleen soms zie je het even niet. Dan moet je gewoon even weglopen en later weer terugkomen.” 

David lacht: “Soms kon ik inderdaad een boek niet vinden. Dan omcirkelde ik deze en zocht ik de rest van de lijst bij elkaar. Later kwam ik er dan later op terug. In het begin had ik best wat cirkels op m’n lijst staan. Nu loop ik steeds vaker in een keer helemaal goed!” 

Fijn dat Boekgoed hem dat vertrouwen en de kans wilde geven. “Ik ben blij dat ik die stap heb gezet en leer iedere dag bij, ”zegt David. “Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat ik eerst een taak moet afronden, voordat ik met het volgende begin. Dat zorgt ervoor dat ik niet per ongeluk dingen vergeet. Ja, deze stap maken heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven.” 

IMG_7502.JPG IMG_7483.JPG

Terug naar overzicht