Toekomstbestendig ondernemen op een energiepositief bedrijventerrein!

Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West
Samen met ruim 200 andere ondernemers is Tomingroep onderdeel van de Ondernemersvereniging Hilversum Zuid West. Steeds meer van deze ondernemers zijn bezig met verduurzamen, ieder op zijn eigen manier. Dat gaat van ledlampen plaatsen, afval scheiden en elektrisch rijden tot ambitieuze ‘zelf-stroom-opwekconstructies’. De ondernemers richten zich op wat hen bedrijfstechnisch, en soms persoonlijk, aan het hart ligt.

BE+
De ambitie van het bestuur van Hilversum Zuid West is haar bedrijventerreinen energie neutraal en in de toekomst zelfs energiepositief maken. Daarom sloten zij zich aan bij Bedrijventerreinen Energie Positief (BE+). Een stichting die zich bezighoudt met het verduurzamen van bedrijventerreinen in Nederland. Samen met ondernemers, gemeenten en lokale partijen kijken zij naar de mogelijkheden en kansen die er zijn. “Er is behoefte aan kennis over duurzaamheid en de mogelijkheden die er zijn als ondernemer, huurder of eigenaar. Die kennis krijgen ondernemers het liefst van collega’s of via de ondernemersvereniging en graag op maat”, vertelt Joost Bennekers, projectleider voor BE+ Hilversum. Vanuit dit project sprak hij met verschillende ondernemers over hoe zij verduurzamen. Deze verhalen zijn verwerkt in een minimagazine dat je hier online kan lezen.

Tomingroep
In het minimagazine leest u ook hoe Tomingroep bijdraagt aan verduurzaming in Hilversum en omstreken. Met onze 1726 zonnepanelen hebben wij (in elk geval op het moment van plaatsen) het grootste zonnepanelendak in Hilversum. Daar zijn we heel erg trots op! Net zoals we enorm trots zijn op onze sociale duurzaamheid: het vinden van de best passende werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze bijdrage aan het magazine leest u hier.

Terug naar overzicht