Tomingroep trots op mooie samenwerking City AED

In Almere werken onze collega’s van Montage sinds kort enthousiast aan een mooi project voor een nieuwe klant. Voor City AED worden nieuwe kasten geassembleerd, verpakt en geregistreerd.

City AED plaatst, beheert en onderhoudt openbare City AED’s door het hele land. Dit zijn Automatische Externe Defibrillatoren die op openbare plekken in woonwijken en bedrijven te vinden zijn. De AED is een draagbaar toestel en kan worden gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. De kasten waarin deze toestellen op locatie worden bewaard, worden door Tomingroep in elkaar gezet.

De kast voor de AED is met behulp van de Technische Universiteit ontwikkeld, een project waar zij ruim twee jaar mee bezig zijn geweest. De kast bevat een ventilator die zorgt voor verkoeling in de zomer, en een verwarmingsplaat die warmte biedt in de winter. Hierdoor is het de beste kast om een AED buiten in op te hangen. Daarnaast kan de kast op afstand in de gaten worden gehouden. Er worden bijvoorbeeld signalen doorgegeven wanneer de kast wordt geopend of wanneer de AED uit de kast wordt gehaald. De AED voert ook regelmatig een zelfcontrole uit, waarbij eventuele foutmeldingen ook direct bij de centrale terecht komen. 

Fred Rugenbrink, procestechnicus bij Tomingroep, heeft in samenwerking met City AED een lijn opgezet waarmee de medewerkers van de afdeling Montage de assemblage uitvoeren. Hierdoor worden er op een efficiënte en eenvoudige manier veel kasten gemaakt voor de AED’s.

Met deze openbare toestellen levert City AED samen met haar partners een maatschappelijke bijdrage aan de hartveiligheid. In lijn met deze visie vindt City AED het belangrijk om samen te werken met maatschappelijke organisaties. Mede hierdoor is de samenwerking met Tomingroep ontstaan.

Benieuwd naar wat Tomingroep voor uw bedrijf kan betekenen op het gebied van Montage? Lees hier alles over de mogelijkheden.

Terug naar overzicht