Tomingroep werkt mee aan 'Hillyhub'

Met het ondertekenen van een huurovereenkomst tussen Tomingroep en stichting Hillyhub is donderdag 10 februari het startsein gegeven voor een Hilversumse goederenoverslagplaats op het terrein van Tomingroep in Kerkelanden. De bedoeling van de hub is dat goederen met behulp van fietsen of elektrische busjes op een duurzame manier verspreid gaan worden naar winkels en bedrijven in het centrum van Hilversum. De hub ontving een startsubsidie van het stadsfonds.

René Arbon, accountmanager van Tomingroep, bracht de samenwerking met stichting Hillyhub tot stand. “Ik hoorde van de wens voor een hub en bedacht meteen dat wij daar een prima rol in zouden kunnen spelen. We hebben zowel de mensen als de locatie.” Om de Hillyhub rustig van start te laten gaan, is de gemeente Hilversum voorlopig de eerste en enige opdrachtgever. Joost Verhaaren, voorzitter van Hillyhub, vertelt dat de initiatiefnemers hopen op een jarenlange samenwerking. Ze willen die geleidelijk opbouwen. “Ook voor de medewerkers van de Tomingroep is het prettig om langzaam te kunnen wennen aan de nieuwe activiteit”, aldus Verhaaren.

Ivo Korte, directeur van Tomingroep, is blij met dit nieuwe, duurzame initiatief. “Het is werk dat goed bij onze mensen past en waar mogelijk ook groei in zit”, aldus Korte. “Door ons beleid om zoveel mogelijk mensen vanuit Tomingroep een werkplek te bieden bij reguliere werkgevers, houden we in ons bedrijf zelf op den duur ruimte over. Die kunnen we zo op een goede manier benutten.” Voorlopig biedt de locatie van Tomingroep voldoende ruimte. Mocht het nodig zijn, dan zou er in de toekomst ook een kleine locatie op het Arenapark kunnen komen waar medewerkers van Tomingroep kunnen werken.

hillyhub.jpg

Op de foto: Joost Verhaaren en Ivo Korte

Terug naar overzicht