Tomingroep zet innovatieve technologie in om werk inclusiever te maken  

Tomingroep zet innovatieve technologie in om werk inclusiever te maken! Na het succes bij collega-bedrijf IJmond Werkt! kiest ook Tomingroep voor dé Groen-app. Deze technologie draagt bij aan het ontwikkelen van onze medewerkers. De applicatie is gemaakt door én voor SW-bedrijven en biedt verschillende functies gericht op planning en communicatie. Het geeft een overzicht van de geplande werkzaamheden, weergegeven op een plattegrond. Na het uitvoeren van de taak maakt de medewerker een foto van het uitgevoerde werk. Deze wordt, op basis van door TNO ontwikkelde kunstmatige intelligentie, beoordeeld op kwaliteit. 

Daarnaast heeft elk team van groenmedewerkers een eigen virtueel tuintje. Dit tuintje groeit door positieve beoordelingen die de medewerkers halen voor de kwaliteit van het werk dat zij hebben gedaan. Door de inzet van gamification worden medewerkers betrokken en gestimuleerd om hun werk goed te doen.  

De inzet van de app als dagelijkse tool verhoogt niet alleen de efficiëntie van het werk, maar ook de zelfstandigheid van de medewerker. Daarnaast is het voor de groenmedewerkers makkelijker te bepalen op welk niveau het openbare groen gesnoeid dient te worden. Hierdoor kunnen we nog beter werken naar wens van de opdrachtgevers.

Tomingroep en Anchiano hebben een contract ondertekend voor deelname en verdere ontwikkeling van deze Groen-app. Anchiano, gespecialiseerd in ontwikkeling en advies voor inclusie, heeft de app ontwikkeld. De ontwikkeling van de app is een interactief proces o.b.v. feedback uit de praktijk (de mensen die er daadwerkelijk dagelijks mee werken). We gaan in de aankomende maanden gezamenlijk aan de slag. Volg ons en zie hoe wij werk maken van arbeidsontwikkeling!

Tekenmoment-Anchiano-1.png

V.l.n.r.: Jos de Ruiter (Manager Tomin Groen), Waatze Broersma (Manager Tomin Groen), Adelien Peters (Directeur Werk Tomingroep), Bob Westerink (Anchiano), Martin Bomhof (Anchiano) en Friso Wouters (Projectleider Tomingroep). 

Terug naar overzicht