Collega’s geslaagd voor opleiding tot jobcoach

Maar liefst tien collega’s hebben hun diploma MBO Leergang Interne Jobcoach in ontvangst genomen. De afgelopen maanden hebben zij deze opleiding intern gevolgd, verzorgd door een externe opleider. Ze kregen les in coaching, culturele diversiteit, gedragskenmerken en zelfs wet- en regelgeving.

Als jobcoach heb je de rol om mensen binnen de organisatie te begeleiden bij het vinden en behouden van passend werk. Inzicht in de beperkingen en met name ook de kwaliteiten van de medewerker is daarvoor hard nodig. Dayenne, een van de nieuwe jobcoaches, vertelt: “De medewerker en de baan passen niet altijd meteen bij elkaar. Tijdens deze lessen heb ik handvatten gekregen om op zoek te gaan naar hoe je die twee wel kunt laten matchen.”

De trainster is tevreden over de inzet die is getoond tijdens de opleiding. Zij zegt: “Ik kan jullie deze opleiding wel aanbieden, maar jullie moeten er zelf wat mee doen. Dat hebben jullie zeker gedaan. Ik heb jullie zien groeien.”  De tien interne jobcoaches gaan collega’s helpen om zich verder te ontwikkelen, zodat ze een volgende stap kunnen zetten in hun werk. Zo komen steeds meer medewerkers van Tomingroep op de best passende plek terecht!

Vergelijkbare berichten