Gedetacheerde Tomingroep medewerkers laten trots hun werkplek zien

In maart bezochten zo’n 40 staf- en leidinggevenden van Tomingroep detacheringsplekken van eigen medewerkers. Een groot aantal van onze medewerkers werkt gedetacheerd bij bedrijven in de regio. Zij doen daar werkzaamheden als orderpicken, montagewerk en schoonmaakwerkzaamheden.

Deze ‘tour’ was voor leidinggevenden van onze organisatie een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de bedrijven waar onze collega’s aan de slag zijn. Zodat zij nog beter de toekomstige detacheerders voorafgaand een zo compleet mogelijk verhaal kunnen vertellen over wat zij qua werkplek kunnen en mogen verwachten. 

De leidinggevenden startten met een bezoek aan het distributiecentrum van PostNL in Almere, waar een grote groep gedetacheerden en uitzendkrachten werkt. Daarna werden de deelnemers verdeeld over kleinere groepen en bezocht elke groep nog twee andere bedrijven, waaronder, Nike, Belgraver en het Nationaal Militair Museum. 

Gedetacheerde collega’s vertelden trots en blij over hun werkplek. Essentieel is natuurlijk ook de begeleiding vanuit een bedrijf, dat ze de kans krijgen om te leren en daardoor ook te groeien. “Bij Lamme Textiel staan ze er echt voor open om iedere medewerker te begeleiden naar een passende werkplek, waar hij/zij tot zijn recht komt en zich ook verder kan ontwikkelen”, vertelt Samiaa, leidinggevende bij Lamme Textiel. Een voorbeeld daarvan is collega Sandra die blij vertelt dat ze binnen Lamme op verschillende plekken heeft gezeten en zo heeft ontdekt wat ze wel en niet leuk vond qua werkzaamheden en nu heel blij is met haar nieuwe werkzaamheden. 

En ook collega Gert zit goed op zijn nieuwe werkplek en vertelt daar te willen blijven tot zijn pensioen. 

Tijdens de tour zagen leidinggevenden met eigen ogen dat het de mensen zelfverzekerd en trots maakt dat ze onderdeel van een bedrijf zijn en met hun werk een belangrijke bijdrage in het bedrijfsproces en uiteindelijk de economie en maatschappij leveren. Veel leidinggevenden waren positief verrast over de rust en structuur op de meeste werkplekken en constateerden dat het soms zelfs rustiger was dan op een werkplek binnen de bedrijfsonderdelen van Tomingroep.

De reacties waren zeer positief en de conclusie was dat deze tour zeer inspirerend en voor herhaling vatbaar is. Het zet aan tot verder denken in kansen en mogelijkheden voor meerdere medewerkers die zich verder en buiten Tomingroep willen ontwikkelen. 

Benieuwd wat onze samenwerking jouw organisatie kan opleveren? Neem eens een kijkje bij onze mogelijkheden.

Vergelijkbare berichten