Bij Tomingroep behaalde Therèse haar schoonmaakdiploma en erkende MBO praktijkverklaring.

Therese K. meldde zich in 2022 aan bij Tomingroep via de gemeente Almere voor een werk-leertraject. Tomingroep en de gemeente waren toen bezig met een vernieuwd trajectsysteem om mensen te helpen bij het vinden en behouden van een werkplek die leuk, veilig, passend en zinvol is. Therese koos voor een traject in de schoonmaak en toonde vanaf het begin veel motivatie.

Gedurende haar traject werd Therese begeleid door verschillende jobcoaches en praktijkopleiders, waaronder Mark Sloots van de Gemeente Almere en Maurice Elstrodt en Daniel Pohlman van Tomingroep. Het doel was om haar in een beschermde omgeving te laten beginnen met werken, en ze koos voor de schoonmaakafdeling vanwege haar passie voor schoonmaken. Het bleek al snel dat Therese zelfstandig werk kon verrichten en haar focus verschoof naar het participatietraject. In dit traject kunnen medewerkers maximaal 3 contracten met salaris krijgen bij Tomingroep en wordt ondertussen intensief gefocust op de ontwikkeling en doorstroom naar een reguliere opdrachtgever.

Therese vervolgde haar traject bij een middelbare school, waar ze opviel en ontdekte dat ze veel zelfstandig kon doen. Haar zelfvertrouwen groeide, en ze liet zien dat ze een waardevolle aanwinst zou zijn voor elk schoonmaakbedrijf. Gedurende het traject werden haar onzekerheden aangepakt, en ze leerde omgaan met negatieve ervaringen uit het verleden.

Aan het einde van het participatietraject is Therese een van de eersten die met succes de overstap maakt naar de reguliere arbeidsmarkt. In de laatste 6 maanden bij Tomingroep lag de focus op uitstroom, waarbij Therese onder andere werkte aan haar CV en motivatiebrief en is er kennisgemaakt met de afdeling Baangericht van de gemeente Almere. Naast haar behaalde schoonmaakdiploma krijgt Therese ook een erkende MBO praktijkverklaring mee, waarmee haar groei schriftelijk wordt aangetoond.

Het hele team is trots op Therese!