Daniël Pohlman: van hovenier tot trajectbegeleider

Daniël is het levende bewijs dat Tomingroep ontwikkelkansen biedt aan alle medewerkers. Met een hoveniersopleiding op zak ging hij in de groenvoorziening aan het werk als machinist. Hij groeide door en werd eerst voorman en toen uitvoerder. In die rol had hij vooral plezier in het motiveren en coachen van de medewerkers.

Gemotiveerd door collega’s

Toen verscheen er een interne vacature voor jobcoach. Daniël: “Ik aarzelde, maar mijn collega’s motiveerden me om te solliciteren. Ze vonden het echt wat voor mij.” Hij werd aangenomen en startte direct met de opleiding tot jobcoach. “Daar heb ik geleerd dat coaching veel meer inhoudt dan iemand een beetje motiverend toespreken. Ik heb bijvoorbeeld geleerd om beter te luisteren en in te spelen op wat mensen vertellen.”

Dankbaar voor ontwikkeling

Na een jaar als jobcoach bij het Leerwerkcentrum Groen in Almere gewerkt te hebben, werkt Daniël nu met veel plezier als trajectbegeleider bij de afdeling Arbeidsontwikkeling. Hij ondersteunt nu collega’s met een afstand tot een arbeidsmarkt om het beste uit zichzelf te halen en een werkplek te vinden waar ze helemaal tot hun recht komen. Daniël: “Tomingroep heeft geïnvesteerd in mijn ontwikkeling en daar ben ik heel dankbaar voor. Dat gun ik iedereen!”

Verschil tussen jobcoach en trajectbegeleider

Vanuit zijn ervaring vertelt Daniël: “Een jobcoach gaat over de zachte, psychologische begeleiding. Hij of zij bekijkt met de medewerker waarom het soms even niet lukt. De trajectbegeleider richt zich niet op de individuele zorg rondom een medewerker, maar houdt de regie over de totale doorstroom op de werkladder. Vanuit deze rol heb ik daarom contact met verschillende jobcoaches, werkgevers en ook met de klantmanagers van de diverse gemeenten. Samen met het netwerk rondom de medewerker wordt een ontwikkelplan bepaald. Dit plan zorgt ervoor dat de kandidaat de juiste ontwikkeling krijgt. Zodat dit past binnen de uitdagingen van onze bedrijfsonderdelen, aansluit bij de verwachtingen van hulpverleners en begeleiders en tegelijkertijd voldoet aan onze bestuursopdracht. Zo ben je samen constant intensief bezig om voor iedereen de best passende ontwikkeling te bieden. Afgestemd op het maatwerk van de medewerker. Wanneer je dan samen in teamverband het voor elkaar krijgt om iemand zijn leven een positieve impuls te geven dan geeft dat zoveel voldoening! Een ontzettend mooie baan. Ik help mensen die werkladder te beklimmen, net zoals ik zelf heb gedaan!”