Indy vertelt: “Hier kan ik verder komen.”

Indy Brama werkt sinds 2015 bij De Kringloper Naarden. Hij werkt daar met veel plezier in het magazijn en bij transport. Sinds kort is hij in gesprek met de afdeling detachering over een volgende stap. 

Stage 

In 2015 kwam Indy stagelopen bij De Kringloper Naarden. Hij zat toen op de Gooise Praktijkschool. “Tijdens mijn stage werkte ik hier een dag per week,” vertelt Indy. “Na mijn stage wilde ik graag blijven. Nu werk ik hier vier dagen per week.”

Groeien met werk dat je leuk vindt 

Toen hem werd gevraagd welk soort werkzaamheden hem interessant leken, antwoordde hij vol overtuiging: “transport”. “Ik ben gek op auto’s en transport! Ik heb het altijd heel fijn gevonden om bij Tomin te werken. Ik ben heel blij dat ik hier mag zijn wie ik ben. Er wordt altijd naar me geluisterd, mensen hebben vertrouwen in me en geloven dat ik kan groeien.”

Na een jaar in het magazijn te hebben gewerkt, kreeg Indy de kans om transport erbij te doen. Hij rijdt niet zelf, maar zit naast de chauffeur. Die assisteert hij met het ophalen van spullen bij mensen thuis. Wat hij het leukst vindt? “Dat je de vrijheid hebt. In transport heb ik meer contact met mensen dan met mijn werk in het magazijn. Ook vind ik het echt leuk om mensen te helpen.” 

Stapjes dichter bij zijn droom 

Na zes jaar assisteren van de chauffeur wil hij graag verder groeien. Dat is lastig, want de stap naar chauffeur is erg groot. Naast het rijden van de bus heb je als chauffeur namelijk veel meer verantwoordelijkheden. Je moet bijvoorbeeld ook de betalingen regelen. Daarom stelde zijn leidinggevende de mogelijkheid van detachering voor. Een plek buiten de kringloopwinkel, waar hij ook die vaardigheden kan ontwikkelen. Indy hoefde over dit voorstel niet heel lang na te denken. “Ja, het is spannend, maar het is tijd voor wat nieuws!

Vroeger heb ik altijd wat met auto’s willen doen. Ik denk dat werken in transport in die droom past. Natuurlijk is niet alles wat ik ooit wilde doen, mij ook gelukt. Maar ik blijf wel proberen en bijleren, om mijn droom zo ver mogelijk te laten uitkomen.” Daarom is hij in gesprek gegaan met Arjan van de afdeling arbeidsontwikkeling. De afdeling detachering is ook aangehaakt. Samen zijn ze nu aan de slag om een plek te vinden waar Indy kan gaan proefdraaien.

Benieuwd naar wat onze medewerkers voor jou kunnen betekenen? Neem eens een kijkje bij onze mogelijkheden.