Adviseur Arbo & Milieu

Voor onze afdeling KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) zijn wij op zoek naar een gedreven mensgerichte
Adviseur Arbo en Milieu
Je gaat je voor een belangrijk deel bezighouden met de veiligheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onze doelgroep medewerkers. Mensen die vrijwel zonder uitzondering zeer gemotiveerd en trots zijn op hun werk. Ze zijn op meerdere locaties werkzaam in een breed speelveld: groenonderhoud, schoonmaak, catering, kringloop, verpakken, via detachering in andere sectoren. Deze activiteiten hebben op zich al een breed scala aan specifieke risico’s, de beoordeling er van vraagt bovendien bijzondere aandacht voor de relatie met de lichamelijke of mentale beperkingen van onze doelgroep medewerkers. Je activiteiten zijn uiteraard ook gericht op de groep reguliere medewerkers die het voor de Tomingroep mogelijk maken deze maatschappelijk relevante rol in te vullen. Als Adviseur Arbo & Milieu heb je functionele lijnen naar alle bedrijfsonderdelen. Maar je staat er niet alleen voor: je hebt een collega adviseur Arbo en Milieu en elk bedrijfsonderdeel heeft een eigen preventiemedewerker die de lokaal leidinggevende ondersteunt in diens rol als verantwoordelijke voor arbo & milieu. Voor de preventiemedewerkers ben je een coach en kennisdrager. Vanuit HR krijg je ondersteuning op het vlak van verzuimaspecten, duurzame inzetbaarheid, psychosociale aspecten, job coaching, training en opleiding.


Wat ga je doen?

 • Ontwikkelen en actueel houden van het beleid op het gebied van arbo en milieu.
 • Opzetten en actueel houden van een overkoepelende Risico Inventarisatie & Evaluatie waarin de kaders voor de beheersing van risico’s door de bedrijfsonderdelen vast liggen.
 • De bedrijfsonderdelen – samen met de preventiemedewerkers en lokaal leidinggevenden – adviseren in de vertaling van deze kaders naar hun operationele praktijk.
 • De preventiemedewerkers (ca. 8 personen) coachen in hun rol door het aanreiken van kennis, gezamenlijk uitvoeren van veiligheidsrondes en incidentenonderzoek, geven van feedback, opzetten van gezamenlijke workshops en trainingen.
 • Rapporteren en adviseren aan de Directie over veiligheidsprestaties en wettelijke compliance (voor zowel Tomingroep als geheel als voor individuele bedrijfsonderdelen).
 • Leiden van projecten, coördineren activiteiten, analyse en verbeteren op het gebied van Arbo en Milieu.
 • Onderhouden van interne contacten zoals bijvoorbeeld met HR en Ondernemingsraad.
 • Onderhouden van externe contacten zoals overheden, externe experts, inspectiediensten en brancheorganisatie.
  Wat wij vragen:
 • HBO denk- en werkniveau.
 • Een diploma van de opleiding middelbaar (MVK) of hoger (HVK) veiligheidskunde.
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Competenties: communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk), coachen, analytisch en procesmatig denker, voortgangsbewaker, teamspeler, overtuigend.
 • Vanwege de spreiding over verschillende locaties: rijbewijs B.

Wat wij je bieden:

 • Een uitdagende baan, dynamische werkomgeving in een bedrijf met maatschappelijke impact.
 • Een bruto maandsalaris tot € 5.573,- (CAO Tomingroep BV schaal 10) op basis van een 36-urige werkweek.
 • Volop mogelijkheden om jezelf en de organisatie voortdurend te ontwikkelen.
 • Enthousiaste en betrokken collega’s; – Mogelijkheden om desgewenst deels thuis en deels op kantoor te werken.

Over Tomingroep

Tomingroep is het werk-leerbedrijf voor de Gooi en Vechtstreek, Eemnes en Almere. In ons bedrijf kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten ontdekken en ontwikkelen in een zo gewoon mogelijke werkomgeving. Met professionele begeleiding werken ze aan hun kennis, vaardigheden en houding. Het doel daarvan is dat zij een passende, betaalde baan vinden en behouden. Wie dat kan en wil, gaat bij een werkgever in de regio aan de slag, rechtstreeks of via detachering vanuit Tomingroep. Daarnaast bieden we, voor wie (nog) niet of niet meer buiten de muren van Tomingroep kan werken, werkgelegenheid binnen onze eigen bedrijfsonderdelen. Bijvoorbeeld in het groenonderhoud, de facilitaire dienstverlening, montage, verpakken, catering of kringloopwinkel. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we hoogwaardige producten en diensten tegen reële prijzen. We zijn ondernemend en stimuleren elkaar om het beste uit onszelf te halen. Dat maakt het bedrijf voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft, tot een ideale plek om te leren, te groeien en te werken. Trots, Ondernemend en Professioneel zijn onze kernwaarden. Ons motto is: ‘Ieder mens heeft een talent’.


Herken jij jezelf in bovenstaande?
Solliciteer dan met een motivatiebrief en je CV via de button.


Heb je toch nog wat vragen? Geen probleem! Neem gerust contact op met:
Arnout van het Schip (adviseur Arbo en Milieu a.i.) op 06-12 52 04 99
Jaring Hettinga (manager Beheer) op 06-15 44 19 25

Solliciteer direct via dit formulier’ of stuur een e-mail