Bijenlint in bloei

Hoe is het nu met het insectenhotel en de bijenstrook in de tuin van de Evangelische Omroep (EO)? Vorig jaar hebben onze collega’s een bijenlint ingezaaid in de tuin van de EO. Dat staat nu prachtig in bloei.

Peter, voorman van dit project, zegt: “Ecologisch groenbeheer vraagt een andere manier van denken en werken. Het is heel anders dan traditioneel groenonderhoud, dat gericht is op alles kort en strak houden.” Die klassieke aanpak resulteert enkel in veel wieden en schoffelen. “Het is onze taak om de natuur wat meer haar gang te laten gaan. Zo krijgen natuurlijke processen de ruimte”, vertelt Peter. Ook het insectenhotel helpt hierbij. Bijen zijn onmisbaar voor het bestuiven van allerlei planten en bloemen.

Michel, een collega uit de groep van Peter, vertelt: “Werken op mooie plekken als deze en zo goed mogelijk voor het groen zorgen vind ik leuk. Ik heb echt eer van mijn werk.”

Met het oog op duurzaamheid wordt er gebruik gemaakt van elektrisch gereedschap. Bijkomend voordeel hiervan is dat er minder geluidsoverlast is voor werknemers van de EO en bewoners van de woonwijk. Zo zijn we duurzaam én stil. “We hebben bijvoorbeeld een prachtig elektrische handmaaier. Voor grote velden gebruiken we nog motorisch aangedreven maaimachines. Elektrische maaimachines zijn momenteel nog te duur in aanschaf, vertelt Peter. “Hopelijk kunnen we daar in de toekomst mee werken. Helemaal elektrisch werken is wel de ambitie.”

Benieuwd naar wat wij voor uw kantoortuin kunnen betekenen? Neem contact op met Jack Schipper, uitvoerder projectmatig groen, via 06 46 38 07 69 of jsc@tomingroep.nl.

Vergelijkbare berichten