Feestelijke lunch na afsluiting diagnose fase


Speeddates werkzoekenden & Tomingroep groot succes
Regelmatig organiseert Tomingroep, in samenwerking met de gemeenten, zogeheten ‘speeddates’ voor werkzoekenden. Tijdens deze speeddates krijgen zij in een kort en laagdrempelig moment de kans om kennis te maken met Tomingroep en met de werk- en ontwikkelmogelijkheden. Deze speeddates zijn een groot succes. Zo zijn er in april vanuit de gemeente Almere al 12 mensen gestart met een zogeheten diagnosefase van twee maanden.


Driejarig traject vergroot kansen op arbeidsmarkt
Tijdens deze twee maanden maakten deze mensen kennis met de verschillende bedrijfsonderdelen binnen onze organisatie en hebben daar succesvol proefgedraaid. De diagnosefase vormt de start van een traject dat maximaal drie jaar duurt. Tijdens dit traject zijn de kandidaten bij Tomingroep in dienst. Onder begeleiding van onze jobcoaches, praktijkopleiders, leidinggevenden en trajectbegeleiders doen zij werkervaring op. Ook krijgen ze praktijkopleidingen, cursussen en eventuele proefstages. Dit vergroot hun kansen om zelfstandig op de arbeidsmarkt aan de slag te
gaan.

Lesly is een van de kandidaten die na de speeddate bij het bedrijfsonderdeel Stadsreiniging startte. Hij heeft het daar erg naar zijn zin. In de toekomst wil hij graag iets gaan doen met zijn vrachtwagenrijbewijs. Bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur of vuilniswagenchauffeur worden. Hij zal hierin ondersteund en begeleid worden vanuit Tomingroep.


Succesvol afsluiten twee maandelijkse proefperiode beloond met feestelijke lunch
Met een feestelijke lunch werden de kandidaten eind maart in het zonnetje gezet op onze locatie op de Omroepweg in Almere. Mark Sloots (klantmanager) en Variseth Cornelia (projectondersteuner) waren vanuit de gemeente Almere aanwezig. Zij vonden het een mooi initiatief dat het bereiken van deze mijlpaal (na een vaak lange tocht) op deze manier gevierd werd met alle kandidaten.


Trajectbegeleider Daniel Pohlman vertelt: “Waar het starten van deze twee maanden diagnosefase voor de één een gigantische omslag in zijn/haar leven was, was het voor de ander weer ‘gewoon een beetje inkomen’.”
De deelnemers vertelden dat dit een belangrijke eerste stap is om weer mee te doen in de maatschappij en afscheid te nemen van hun oude leven. Ze vonden de feestelijke lunch een mooie erkenning en beloning voor hun harde werken de afgelopen tijd en kijken ernaar uit om hun traject bij Tomingroep voort te zetten.

Vergelijkbare berichten