Afbeeld van Michel

Ervaren en ontwikkelen in de praktijk

Praktijkopleiding op maat voor medewerkers van Tomingroep bij Vivium

Een jaar geleden hebben Tomingroep en Vivium de handen in een geslagen om kansen op de arbeidsmarkt te creëren. Bij Vivium De Bolder, voor mensen met dementie, werken vier medewerkers van Tomingroep op detacheringsbasis als Zorgmaatje. Ze zijn in dienst bij Tomingroep en volgen een sociaal werk-leertraject bij Vivium De Bolder.

De zorgmaatjes zijn een geweldige toevoeging!

Cora Visch, Teammanager Zorg bij Vivium vertelt: “We hebben vier collega’s van Tomingroep bij ons gedetacheerd. Een helpt in het winkeltje en drie zijn Zorgmaatje. Ze ondersteunen de verzorgenden en zorgen voor extra aandacht en gezelligheid voor onze bewoners. De Zorgmaatjes zijn echt een waardevolle toevoeging voor onze bewoners en ook intern zijn ze erg geliefd.”

De samenwerking is ontstaan vanuit een nieuwe aanpak. Cora legt uit: “Tijdens een omdenkdag kwam het onderwerp werving van personeel ter sprake. We dachten na over doelgroepen die we via reguliere wegen niet bereiken. Zo ontstond het idee om samen te werken met Tomingroep, het sociale werk-leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hierbij was het bieden van gelijke kansen voor iedereen het belangrijkste uitgangspunt.”

Cora: “Bij de start hadden we geen vooropgezet plan. We wilden vooral de Tomingroep-medewerkers eerst maar eens laten ervaren hoe het is om in de zorg te werken: ervaren en ontwikkelen in kleine stapjes. Samen met onze praktijkopleiders zijn we gaan ondervinden op welke manier we werknemers van Tomingroep bij ons kunnen laten werken. We bedachten dat je bij de start van een werkrelatie de lat niet direct heel hoog hoeft te leggen. Bij dit traject zijn de locatiemanager, de praktijkopleiders en de medewerker kwaliteit en beleid betrokken. Het bieden van kaders, duidelijkheid en ontwikkeling in kleine stapjes blijkt de sleutel tot succes”.   

Vivium biedt op maat gemaakte praktijkopleidingen voor medewerkers die door Tomingroep gedetacheerd worden. Willem van den Berg, praktijkopleider bij Vivium legt uit: “De medewerkers worden gekoppeld aan een vaste verzorgende en leren in de praktijk. Stap voor stap, met duidelijke instructies en begeleiding op maat.”

Vivium is erg blij met de vier enthousiaste collega’s van Tomingroep en de samenwerking wordt als zeer waardevol ervaren. De samenwerking tussen Tomingroep en Vivium biedt nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en zorgt voor waardevolle toevoegingen aan het team van Vivium. Het traject is een succesvol voorbeeld van inclusief werkgeverschap en gelijke kansen voor iedereen.

Het team achter de succesvolle samenwerking tussen Tomingroep en Vivium
Van links naar rechts: Esther van de Pol (Detacheringsconsulent – Tomingroep), Willem van den Berg (Vivium – Praktijkopleider), Michel Valke (vanuit Tomingroep gedetacheerd bij Vivium), Cora Visch, Vivium – Teammanager Zorg).

Vergelijkbare berichten