Tomingroep helpt leerlingen van de Gooise Praktijkschool

De Gooise Praktijkschool is een middelbare school waar leerlingen van 12-18 jaar zich voorbereiden op zelfstandig leven en werken in de maatschappij. Zij krijgen daar les op het gebied van werken, wonen, burgerschap en vrijetijdsbesteding. Er is aandacht voor theorievakken, praktijkvakken en stages.

Op dinsdag 12 september is VIJF van start gegaan, een nieuwe vorm van interne stage van De Gooise Praktijkschool.  

Het doel van dit Project VIJF is dat leerlingen leren hoe ze een goede werknemer kunnen worden. Deze vaardigheden nemen ze dan mee als ze op stage gaan en natuurlijk als ze uiteindelijk echt gaan werken. Tomingroep helpt de leerlingen graag bij deze voorbereidingen. De leerlingen krijgen een rondleiding en lopen samen met hun juf een paar uur stage bij verschillende Tomingroep-onderdelen.

Nynke den Ouden, jobcoach Tomingroep: “Heel graag bieden we de leerlingen de kans om te snuffelen aan verschillende werksoorten bij Tomingroep. We helpen hen graag te ervaren wat stage lopen en werken inhoudt. Ook willen we hen laten ontdekken wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat ze nog kunnen ontwikkelen. Ik vind het belangrijk leerlingen te laten zien welke werkzaamheden er bij Tomingroep zijn en welke leerervaringen ze bij ons kunnen opdoen. Leren in de praktijk met de juiste begeleiding is een vorm van leren die perfect past bij deze leerlingen én bij Tomingroep!”

Vergelijkbare berichten